MENIU

Cele 4 condiții ale stării de bine și sănătate. Se mai numesc și "cei mai buni doctori"

Cele patru condiții ale stării de bine și sănătate. Se mai numesc și "cei mai buni doctori". Iată despre ce este vorba și care sunt ptru dintre condițiile necesare pentru a ne simți bine în pielea nosatră..

 Alimentația

 Creierul este o mașină care pre­tin­de să fie aprovizionată fără întrerupere cu „carburanți”. Mai ales dimineața e necesar să mâncăm bine. Dacă am luat micul dejun, avem mintea mai limpede și memoria funcționează optim. Nu uitați vitaminele naturale: fructele sau sucul de fructe.

Somnul

Este o importantă sursă de energie. Când îi reducem durata, fie și cu puțin, crește nivelul de cortizol, hormonul stresului, și în același timp se diminuează funcțiile sistemului cardiovascular, forța fizică, viteza de reacție, capacitatea de concentrare și memoria. Experimentați, pentru a vă da seama cât somn vă trebuie: în cazul când nu vă puteți trezi decât cu deșteptătorul, înseamnă că nopțile dvs. sunt prea scurte.

Ce afecțiuni ascunde pulsul mărit. Cât de periculos este și cum îl poți scădea repede

Mișcarea

Face organismul mai rezistent, micșo­rează secreția de hormoni ai stresului și o stimulează pe cea a hormonilor fericirii. Gândurile încetează să se agite, mintea se poate odihni. Chiar numai zece minute de mers în pas susținut dau energie și creează bună dispoziție pentru o oră sau două.

Lumina natu­rală și soarele

Înseninează starea de spirit. Soarele sus­ține și întărește ritmul interior al organis­mului, prevenind în primul rând tulburările de somn. Așadar, ori de câte ori aveți posibili­ta­tea, ieșiți în aer liber.

 

 

sursa: Formula As

Mai multe articole despre:
sanatate conditii tratamente terapii doctori