MENIU

Cel mai vârstnic pacient din România, în vârstă de 105 ani, operat de chirurgii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Sursa foto: Pixabay

Cel mai vârstnic pacient din România a fost operat de chirurgii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Bărbatul a fost născut în timpul Primului Război Mondial.

Acesta a suferit o intervenție chirurgicală, la vârstă de 105 ani, fiind cel mai în vârstă pacient, operat în perioada postdecembristă în cadrul secției de ortopedie-traumatologie a spitalului din Alba.

„Este un record absolut de vârstă al unui pacient operat în cadrul secției noastre în ultimii cel puțin 30 de ani. Am mai avut în luna decembrie 2021 două paciente, de 100, respectiv 102 ani, dar de 105 ani nu am mai avut”, a precizat șeful secției ortopedie-traumatologie, medic primar ortoped traumatolog Iuliu Kadar, care lucrează în cadrul SJU Alba Iulia din 1992.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de către medical primar Cristian Arghiuș. Pacientul a fost externat vineri, 28 ianuarie, după ce a stat în spital o săptămână. Evoluția postoperatorie este favorabilă.

„Îi transmitem pacientului nostru, născut în 1917, pe timpul Primului Război Mondial, multă sănătate și o bătrânețe liniștită și ușoară!”, au scris reprezentanții Biroului de Presă al SJU Alba Iulia, pe Facebook.

Mai multe articole despre:
pacient operatie chirurgi spital Alba Iulia