MENIU

Cel mai trist cadou de Ziua Copilului: un copan de pui. O ţară întreagă, emoţionată

Povestea unei mame din provincia chineză Jiangsu a reuşit să emoţioneze o ţară întreagă, după ce a fost filmată în timp ce fura un copan de pui pentru fiica sa bolnavă, drept cadou pentru Ziua Copilului şi a fost prinsă apoi de poliţie.

Numit "cel mai trist cadou de Ziua Copilului", copanul de pui este simbolul efortului făcut de Liu, mama a două fetiţe gemene care sunt bolnave de rinichi, probleme din pricina cărora femeia se descurcă foarte greu cu banii.

Femeia a fost părăsită de soţul său, iar cele trei trăiesc singure într-o căsuţă şi lucrează pământul.  

Una dintre fiicele sale s-a simţit rău, aşa că Liu şi-a dus fiica la doctor, la oraş, unde micuţa a fost tratată. A doua zi, în timp ce se duceau către casă, femeia a fost filmată furând dintr-un magazin un copan de pui şi o carte pentru copii. Femeia a explicat că venise să ia doar porumb şi soia, dar a văzut copanul de pui şi şi-a dat seama că urmează Ziua Copilului, aşa că a vrut să îi facă un cadou fiicei sale.

Povestea femeii a înduioşat întreaga Chină şi mulţi oameni au decis să doneze bani pentru ea. Femeia a primit primele donaţii, dar a rugat să nu se mai facă.