MENIU

Cel mai tânăr pensionar. Un polițist a ieșit la pensie la vârsta de 25 de ani după ce a fost prins drogat la volan

Un caz inedit a avut loc la Satu Mare. Un tânăr polițist, în vârstă de 25 de ani, s-a pensionat după doar cinci ani de activitate. Acest lucru s-a întâmplat în urma unui eveniment din iulie 2023, când polițistul a fost prins conducând sub influența drogurilor.

Polițistul care s-a pensionat după cinci ani de muncă

Agentul, care activa la Postul de Poliție Apa, a fost oprit de polițiștii rutieri în timp ce se afla la volanul unui autoturism, îndreptându-se spre serviciu, în uniformă, conform PresaSM. Testarea cu aparatul drugtest a indicat prezența substanței tetrahidrocanabinol (THC), demonstrând că acesta consumase substanțe interzise înainte de a se urca la volan.

Tânărul polițist, originar din municipiul Satu Mare, a fost membru al Serviciului de Acțiuni Speciale, dar a părăsit această unitate tot în urma unor suspiciuni. 

La un an după ce a fost prins drogat la volan, polițistul a dat vina pe presiunile din sistem, invocând motive psihologice pentru a se pensiona. Se pare că a fost declarat apt medical doar pentru un program limitat de patru ore pe zi, ieșind la pensie cu o pensie de 3.000 de lei lunar. Informațiile privind detaliile pensionării sale nu au putut fi confirmate din surse oficiale.

Poliția a transmis un comunicat în acest caz

La solicitarea PresaSM, Poliția a oferit următoarea declarație: 

„La data de 4 iulie 2023, în jurul orei 08.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de supraveghere și control a traficului rutier în municipiul Satu Mare, au efectuat semnale de oprire unui tânăr de 25 de ani, care se afla la volanul unui autoturism. Polițiștii au procedat la testarea tânărului cu aparatul drugtest, fiind indicat un rezultat pozitiv pentru substanța denumită tetrahidrocanabinol (THC). În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pe 30 mai 2024 Poliția Satu Mare a oferit o actualizare a situației: 

„În cursul lunii februarie a.c., un cadru al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea, ca urmare a clasării medicale inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliție, conform deciziei medicale emisă de către unitatea medicală. Dosarul de pensionare al cadrului se află în analiză, în vederea stabilirii dreptului la pensie”.

Rămâne de văzut ce se va alege de cel mai tânăr pensionar al României.