MENIU

Cel mai simplu truc pentru o friptură fragedă de porc: Pur şi simplu se topeşte în gură!

Cel mai simplu truc pentru o friptură fragedă de porc: Pur şi simplu se topeşte în gură!

Nu avem nevoie de noroc, talent sau experiență în bucătărie pentru a obține o friptură de porc fragedă și suculentă! În schimb, avem nevoie doar de răbdare, deoarece acest tip de mâncare demonstrează cât de important este modul în care este preparată. Pentru că doar o gătire corectă va face ca preparatul din carne de porc sau de vită să se topească în gură! Secretul celei mai fragede fripturi de porc sau de vită nu are de-a face cu ingredientele folosite și nici cu ustensilele necesare în timpul procesului de preparare.

Există însă un detaliu care ne ajută să gătim carnea astfel încât să ne bucurăm nu numai de un gust desăvârșit, ci și de o textura pe măsură. Congelarea cauzează expandarea și crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea fragezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susține că secretul din spatele unei fripturi fragede este înghețarea prealabilă a cărnii și apoi dezghețarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia.

Potrivit specialiștilor, înainte de a prepara friptură, pregătiți carnea. Nu puneți carnea din pachet direct în tigaie! În schimb, cel mai bine este să așezați bucata de carne pe o farfurie și lăsați-o acolo timp de 15 minute. Acest lucru va permite proteinei reci să se obișnuiască cu temperatura camerei, reducând riscul de a înnegri friptură la exterior și de a o usca sau arde, înainte că interiorul să fie de asemenea preparat.

Apoi uscați bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hârtie.

Omul de știință Susan Eksted a afirmat că cele mai multe gospodine fac o mare greșeală atunci când pun carnea la decongelat. Conform acesteia, a lăsa alimentele în frigider, peste noapte, pentru a se decongela, e total greșit. Dr. Susan pretinde că, cea mai bună metodă de decongelare a cărnii este aceea de o pune în apă rece. În acest fel, carnea se va păstra fragedă, apa conducând căldură mai bine decât aerul. “Bucătarii profesioniști știu asta de foarte mult timp, însă nu vor să divulge acest secret și astfel omul de rând nu este bine informat, lăsând carnea la dezghețat peste noapte, pentru a o avea pregătită a două zi”, afirmă ea.

Mai multe articole despre:
friptură friptură de porc fraged