MENIU

Cel mai mare regret al lui Florin Cîțu - Ce i-a transmis lui Nicolae Ciucă, la congresul PNL | VIDEO

Florin Cîțu, PNL, președintele Senatului Foto: INQUAM/George Călin

Fostul președinte PNL, Florin Cîțu susține că a fost dat la o parte de la șefia partidului pentru că s-a opus alianței cu PSD. Acesta spune că social-democrații sunt vinovați de criza economică în care a intrat România, din cauza măsurilor populiste.

Întrebat dacă îl va susţine pe Nicolae Ciucă la congres, Florin Cîțu a declarat, înainte de începerea lucrărilor, că „votul este secret”.

„Să ştiţi că trebuie să fi evoturi îndeajuns ca să iasă că altfel nu avem preşedinte. (…) Votul este secret. (…) Voi susţine un PNL care are de-a face cu liberalismul. Niciodată nu voi susţine populismul, nicioodată nu voi susţine măsuri care fac rău românilor. Aşa cum aţi văzut am lăsat o Românie cu indicatori macro foarte buni. Astăzi aceşti indicatori s-au deteriorat şi aici vreau să vadă la final dacă am eu dreptate înseamnă că indicatorii macro trebuie să se îmbunătăţească, dacă au avut dreptate colegii mei că m-au dat la o parte”.

Mesaj pentru Nicolae Ciucă

“Să nu uite de electoratul liberal. Suntem aici pentru că am fost votaţi de oameni cu principii liberale, pentru investiţii care să fie 7% din PIB, faptul că anul trecut am avut o creştere economică mai mare decât cea aşteptată, văd că lucrurile s-au deteriorat. Dacă situaţia se înrăutăţeşte înseamnă că colegii mei au greşit”, a transmis Florin Cîţu.

El a menţionat că PNL nu îşi permite experimente la fiecare şase luni, că nu a fost de acord cu alianţa cu PSD şi consideră că atunci trebuia să se retragă.

„Când a venit acea alianta n-am avut dubii, sa nu o facem, trebuie să mă retrag atunci. Ăsta e regretul meu, trebuia să mă retrag de atunci. Am regretat ca nu m-am dat la o parte când s-a făcut această alianță. Instinctul meu a fost ca nu va funcționa pentru români, pentru că situația s-a înrăutățit.  În 2 luni să depasesti datoria publica la 50 la suta când noi am reusit in cea mai mare criza din ultima suta de ani să o ținem sub 50 la suta arata clar ca lucrurile nu merg în direcția corectă. Am fost schimbat pentru că m-am opus PSD si am vrut reforma in România”, a declarat Florin Cîțu.  

Mai multe articole despre:
florin citu congres pnl nicolae ciuca psd