MENIU

Cel mai mare lanț de fast-food, lovit de pandemie și schimbările climatice: porțiile de cartofi prăjiți, micșorate de Crăciun

Pandemia și schimbările climatice lovesc cel mai mare lanț de fast-food: porțiile de cartofi prăjiți, micșorate de Crăciun

Porţiile de cartofi prăjiţi din meniurile McDonald’s vor fi reduse chiar din această săptămână, înainte de Crăciun. Anunțul a fost făcut de restaurantele din Țara Soarelui Răsare.

Lanţul de restaurante McDonald’s din Japonia a anunţat că începând de vineri va oferi clienţilor doar porţii mici de cartofi prăjiţi.

Eliminarea ofertelor de tip „medium” şi „large” a fost necesară „pentru a ne asigura că un număr cât mai mare de clienţi vor avea în continuare acces la cartofii noştri prăjiţi”, a informat compania.

Măsura va fi valabilă până în data de 30 decembrie, până când se speră rezolvarea problemelor cu furnizorii. 

Decizia a fost luată după ce inundaţiile din portul canadian Vancouver şi pandemia de coronavirus au afectat livrările pentru unul dintre cele mai importante produse din oferta McDonald’s, potrivit  Bloomberg, relatează AGERPRES.

McDonald’s speră că această problemă de aprovizionare, care afectează cele 2.900 de restaurante din Japonia, va fi rezolvată până în ajunul Anului Nou şi precizează că măsura nu va afecta ofertele sale din gama crochetelor de cartofi.

Clienții însă vor beneficia de anumite discount-uri. Astfel, limitarea porţiilor de cartofi prăjiţi va aduce clienților 50 de yeni (44 de cenţi) la meniurile McDonald’s. În prezent, aceste meniuri includ o porţie medie de cartofi prăjiţi, iar clienţii au opţiunea de a creşte sau a diminua mărimea porţiei de cartofi prăjiţi. La o cantitate de 74 de grame şi 225 de calorii, porţia mică de cartofi prăjiţi este la aproape jumătate faţă de porţia medie.