MENIU

Cel mai mare focar de la episodul Wuhan! Semnal de ALARMĂ, tras de media din China

Focar Covid, China

China este nevoită să facă față unui nou FOCAR de infecții cu COVID-19, care se extinde cu repeziciune în tot mai multe zone ale țării. Situația a generat îngrijorare în rândul presei locale legat de vulnerabilitatea țării în fața variantei Delta, mult mai contagioasă față de varianta inițială a coronavirusului, care a debutat cu primul focar din lume în provincia Wuhan, la finalul anului 2019. Îngrijorările sunt atât de mari încât se vorbește chiar despre cel mai grav episod de la izbucnirea pandemiei în țara situată în Asia de Est.

În prezent, cel puțin 12 localități se confruntă cu un nou focar de infecții, autoritățile punându-le pe seama variantei Delta a COVID-19, care se răspândește cu repeziciune și este mult mai contagioasă, relatează HotNews.ro.
 
Numai în ultimele 10 zile au fost confirmate peste 300 de cazuri, specialiștii exprimându-și îngrijorarea față de evoluția infectărilor. Guvernul impune noi restricții de călătorie, în timp ce milioane de persoane sunt testate.
 
Deși numărul total de noi cazuri înregistrate oficial este considerabil mai mic raportat la alte state, aceasta este totuși considerată cea mai mare creștere din ultimele luni.
 
Nu este clar câte persoane au fost imunizate în China, deși autoritățile susțin că ar fi vorba de 1,6 miliarde.

Ultima oară când s-a înregistrat o creștere semnificativă de cazuri cu COVID-19 a fost în luna iulie, fiind vorba despre un focar din Nanjing (provincia estică Jiangsu), focar ce a izbucnit printre muncitorii de pe aeroport, care curățau un avion venit din Rusia.

Autoritățile au testat rapid 9,2 milioane de locuitori din Nanjing și au impus carantina pentru sute de mii de rezidenți.

Însă în weekend atenția s-a îndreptat către o destinație turistică extrem de populară, Zhangjiajie, aflată în centrul provinciei Hunan, unde au fost înregistrate mai multe cazuri Covid.

Se presupune că mulți oameni din Nanjing au călătorit aici în ultima perioadă, ceea ce ar explica răspândirea virusului. Numai la un spectacol de la teatrul din oraș au participat 2.000 de turiști, iar autoritățile încearcă acum să identifice 5.000 de spectatori.

Toate obiectivele turistice au fost închise în zonă, iar turiștii au fost obligați să se testeze înainte de a părăsi orașul Zhangjiajie.

Cotidianul chinez The Global Times a scris, într-un editorial, că ar fi vorba despre cel mai mare focar de la episodul Wuhan, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
focar china wuhan coronavirus