MENIU

Cel mai MARE bilanț zilnic de infectări cu COVID-19 din ultimele 7 săptămâni, în Coreea de SUD. Distanțarea socială ar putea fi reintrodusă

Coreea de Sud ar putea să fie nevoită să reintroducă măsurile de distanțare socială care au fost relaxate în aprilie. Afirmația îi aparține lui Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor, și vine ca urmare a creșterii cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 în zona metropolitană a Seulului, scrie The Guardian.

Jeong Eun-kyeong susține că devine din ce în ce mai dificil pentru lucrătorii din Sănătate să urmărească răspândirea coronavirusului.

După o scădere impresionantă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul din China, Coreea de Sud a raportat, astăzi, 40 de noi cazuri de infectare, inclusiv 37 de infecții locale, acesta fiind cel mai mare bilanț zilnic din ultimele 50 de zile, timp în care oficialii sud-coreeni au încercat să identifice sute de infecții apărute la undele localuri de noapte, restaurante, precum și la un depozit aparţinând unei societăţi de comerţ cu electronice de la periferia Seulului.
 
Bilanțul anunțat astăzi a majorat la 11.265 numărul de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Coreea de Sud, potrivit site-ului The Korea Herald.
 
”Vom face tot ce ne stă în putință să identificăm contactele și să implementăm măsuri preventive, dar este o limită a acestor eforturi. Este nevoie de a maximiza distanțarea socială în zone unde circulă virusul, pentru a forța oamenii să evite clădiri publice și alte spații aglomerate”, a spus directorul Centrului pentru Controlul Bolilor.
 
Văzută ca un exemplu de bune-practici, Coreea de Sud a început să relaxeze în mod treptat restricţiile impuse pentru combaterea coronavirusului, decizând inclusiv redeschiderea școlilor frecventate de peste 2 milioane de elevi sud-coreeni.

Muzeele şi bisericile au fost redeschise, unele sporturi profesionale au fost reluate, inclusiv baseballul şi fotbalul, chiar dacă meciurile se desfășoară, în continuare, în spatele uşilor închise.

Vă reamintim că Seulul a reuşit să stăpânească epidemia de coronavirus fără a impune carantina totală, datorită unei strategii fără precedent  de testare a populaţiei şi a respectării cu strictețe a distanţării sociale.
 
Mai multe articole despre:
coreea de sud noi cazuri covid relaxare masuri