MENIU

Cel mai liniştit Crăciun din ultimii cinci ani. Cu cât a scăzut numărul accidentelor rutiere

A fost cel mai liniştit Crăciun din ultimii cinci ani. O spun oficialii din Ministerul de Interne. Toate statisticile referitoare la accidentele rutiere, crime sau fapte de violenţă arată o scădere considerabilă faţă de anii trecuţi. Sărbătorile, însă, i-au lăsat pietoni pe aproape 3.000 de şoferi, potrivit Realitatea TV.

Aproape 40 de mii de forţe de ordine au fost la datorie de Crăciun.

Însă, numai în ultima săptămână, 3.000 de şoferi români au rămas pietoni. 540 dintre ei pentru că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie, în timp ce alţi 595 pentru că s-au urcat băuţi la volan. La rândul lor, pompierii au verificat peste 65 de firme, unde au găsit nereguli. Cinci dintre locurile controlate au fost închise.

Autorităţile susţin că au găsit metoda pentru a-i scăpa de aglomeraţie pe şoferi: o aplicaţie online care se actualizată în timp real.

Harta interactivă este extrem de utilă conducătorilor auto care vor să vină sau să plece din ţară. Printr-un simplu click pe site-ul Politiei de Frontieră, aceştia pot să vadă toate punctele de trecere cât sunt de aglomerate şi să se orienteze către cea mai liberă vamă. De exemplu, în acest moment la Vama Borş, timpul de aşteptare este de zero minute.

Frontierele unde timpul de aşteptare este de până la 20 de minute sunt marcate pe hartă cu verde, până într-o oră cu galben, iar peste 60 de minute cu roşu.