MENIU

Cel mai inteligent om de pe planetă avertizează: Degeaba ai o capacitate intelectuală mare, dacă eșuezi la acest capitol

Kim Ung-Yong este pământeanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă cunoscut

Kim Ung-Yong, considerat de mulți drept cel mai inteligent om de pe planetă, a impresionat lumea cu abilitățile sale cognitive extraordinare încă de la o vârstă fragedă. Născut pe 7 martie 1963, el a intrat în Cartea Recordurilor Guinness cu un coeficient de inteligență uimitor de 210, stabilind astfel un standard greu de egalat. De la primele sale cuvinte rostite la doar 6 luni, până la capacitatea de a citi cursiv în trei limbi diferite la vârsta de trei ani, talentul său a fost evident încă de mic. Fiecare etapă din dezvoltarea sa a fost marcată de realizări impresionante, ceea ce l-a consacrat ca un adevărat fenomen al inteligenței umane.

Kim Ung-Yong este pământeanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă cunoscut, cu un IQ de 210. Regretatul savant Stephen Hawking avea 160.

El a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv (japoneză, engleză, germană - pentru învăţarea unei limbi străine având nevoie de aproximativ 30 de zile). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale, scria poezii şi era, de asemenea, un pictor remarcabil.

În ciuda acestor abilități extraordinare, Kim Ung-Yong oferă o viziune provocatoare asupra inteligenței, subliniind că un coeficient de inteligență ridicat nu garantează succesul în viață. Există un capitol specific în care chiar și cei mai străluciți pot întâmpina dificultăți, acest lucru fiind o lecție valoroasă pentru toți. 

A fost invitat ca student la Universitatea de fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani.

Donald Trump vrea să transforme Fâșia Gaza într-un paradis pentru bogați: „Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu”

În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când s-a întors acasă, în Coreea de Sud.

Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat asistent universitar la o facultate din provincie.

Întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, egala cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii:

„Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple."

Cum arată cele mai răspândite 8 soiuri de ciuperci otrăvitoare. Imagini cu fiecare în parte, ca să știi să te păzești de efecte letale