MENIU

Cel mai bun tip de carbohidrați, în funcție de obiectivele tale

Cel mai bun tip de carbohidrați, în funcție de obiectivele tale

Descoperă cel mai bun tip de carbohidrați, în funcție de obiectivele tale. Cultura dietelor a promovat întotdeauna carbohidrații ca fiind sursa supremă a creșterii în greutate. Cu toate astea, carbohidrații sunt o componentă esențială a unei diete sănătoase.

Carbohidrații ar trebui să reprezinte 45-60% din aportul caloric zilnic, potrivit specialiștilor. Există mai multe tipuri de carbohidrați, creați diferit. Află cum să alegi cel mai bun tip de carbohidrați, în funcție de nevoile tale.

Cel mai bun tip de carbohidrați, în funcție de obiectivele tale

Carbohidrații sunt de două tipuri: simpli și complecși. Carbohidrații simpli sunt digerați rapid, oferă energie și sunt ușor absorbiți de celulele sanguine.

Merdenele. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză. Preparat balcanic, foarte popular în România și Bulgaria

Carbohidrații complecși au nevoie de un timp pentru a fi absorbiți datorită tuturor fibrelor, vitaminelor, mineralelor și a altor compuși benefici pe care îi conțin. Dacă îi consumi în cantitatea potrivită, pot aduce multe beneficii pentru sănătate.

De regulă, carbohidrații sunt asociați cu alimentele dulci. Cu toate acestea, ei fac parte din componența multor alimente, precum pâine, paste, banane sau fasole.

Specialiștii în nutriție îți prezintă cele mai bune surse de carbohidrați, în funcție de nevoile tale.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Cele mai bune surse de carbohidrați pentru pierderea în greutate

În majoritatea dietelor, carbohidrații sunt considerați inamici ai pierderii în greutate. Specialiștii te avertizează că eliminarea lor completă din dieta ta poate avea consecințe grave pentru sănătate.

„Este important să eviți un exces de carbohidrați, dar poate fi dăunător pentru funcția metabolică să te îndrepți către direcția opusă, cum ar fi dietele ketogenice și modele alimentare similare, sărace în carbohidrați”, susține dieteticianul McKenna Welshans.

O dietă săracă în carbohidrați poate provoca încetinirea metabolică și excesul de degradare musculară. Ambele lucrează împotriva pierderii durabile în greutate. Alege carbohidrații bogați în fibre, proveniți din alimente integrale, cum ar fi fructele, legumele sau cerealele.

Consumul acetora este asociat cu un aport de proteine slabe și grăsimi sănătoase în organism. Astfel, poți preveni spikeurile glicemice.

Citește continuarea aici

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Mai multe articole despre:
carbohidrati