MENIU

Cel mai bine păzit secret al Americii: Epidemia traficului cu copii vânduţi pentru sex

În ţara "Unchiului Sam", sărăcia, privaţiunile de orice fel şi exploatarea omului de către neom împing mii şi mii de copii născuţi pe "tărâmul libertăţii" într-o lume încunecată care oferă puţine portiţe de scăpare, odată ce-ai căzut din paradisul american drept în iadul sexual populat cu satiri plini de bani.

Lumea despre care vorbim este una pe care puţin americani o cunosc sau sunt conştienţi măcar de existenţa ei. Dar este o lume "subterană" în care zeci de mii de copii americani cad victimă exploatării sexuale în fiecare an, relatează BBC News.

În fiecare noapte, sute de copii sunt vânduţi pedofililor amatori de sex cu minori. FBI-ul recunoaşte că abuzarea sexuală a copiilor s-a transformat într-o adevărată epidemie, în ciuda eforturilor agenţiei federale, care a salvat în jur de 600 de copii anul trecut.

În Minnesota, jurnaliştii britanici s-au întâlnit cu foste "lucrătoare sexuale" care-au cerut ajutor unei asociaţii numite "Breaking Free." Jumătate dintre femeile cu care-au vorbit aveau mai puţin de 18 ani atunci când au fost vândute pentru sex. Majoritatea celorlalte nu aveau mai mult de câţiva ani peste vârsta majoratului.

Una dintre femei a mărturisit că a fost cumpărată de mătuşa sa la vârsta de 14 ani. "I-a dat maică-mi 900 de dolari. Mi-a spus că mergem după cumpărături la Mall!" Mătuşica a dus-o în casa traficantului de carne vie, unde a fost drogată şi violată pe loc!!

O altă femeie avea 14 ani când a fost răpită de un "tip pe care-l plăcea." S-a întors acasă, în cele din urmă, însă abia după doi ani. Tot la 14 ani a fost traficată şi o femeie care nu mai are unde să se ducă şi locuieşte acum într-un cămin pentru persoanele fără adăpost. Face mari eforturi să nu cadă din nou în ghearele prostituţiei!

O altă fostă practicantă a celei mai vechi meserii spune că "s-a lăsat de meserie" de mai bine de opt luni. "Nu sunt perfectă. Îmi dau silinţa," spune ea, subliniind că-i vine foarte greu să-i asigure un trai decent fiicei sale, fără banii pe care-i câştiga prostituându-se.

Toate femeile vândute pentru sex încă din fragedă "pruncie" împărtăşesc, din păcate, opinia că abuzurile, drogurile şi sexul pe bani sunt lucruri normale. Una dintre cele care fac şi acum trotuarul, deşi e în a cincea lună de sarcină, spune că a fost "cucerită" de un vecin, pe când avea doar 12 ani.

"Bunul vecin Sam", care se pare c-avea puţine trăsături de caracter în comun cu personajul din filmul hollywoodian cu acelaşi nume, interpretat de regretatul Jack Lemmon, a atras-o pe fetiţă în garajul personal pe care avusese grijă să-l umple cu jucării.

În intimitatea încăperii menite să-i adăpostească maşina, "simbolul libertăţii" americanului de rând, binevoitorul vecin i-a oferit fetiţei bani în schimbul unor fotografii pe care urma să i le facă... dezbrăcată!

"Văd din ce în ce mai multe fete tinere pe strada unde-mi fac veacul şi asta mă întristează enorm," spune tânăra americană care-a făcut striptease prima oară la vârsta de 12 ani.