MENIU

Cel mai aglomerat weekend pe Litoal. Peste 100.000 de turiști sunt la malul Mării Negre

În vârf de sezon, preturile le depășesc pe cele din Bulgaria sau Grecia

Peste o sută de mii de turişti au sosit în staţiunile de pe Litoralul Mării Negre, potrivit datelor furnizate de tour-operatori. Este cel mai aglomerat weekend, de până acum, din actualul sezon estival. Turiștii sunt atraşi de vremea bună, cu temperaturi de 30 de grade Celsius.

Multe hoteluri, pensiuni și apartamente în regim hotelier sunt la capacitate maximă, gradul de ocupare depășind 85% în unitățile de cazare clasificate de pe litoral, unde se află în acest weekend, potrivit estimărilor agențiilor de turism, în jur de 130.000 de turiști, potrivit Radio România Actualități.

Pentru un sejur de 5 zile, o cameră dublă la 3 stele în Neptun-Olimp ajunge la 1.285 lei, în Mamaie la 1.550 lei, iar pentru un pachet all-inclusiv la un hotel de 3 stele din Saturn tariful pleacă de la 3.200 lei.

Festivaluri de muzică și film, concerte și petreceri în cluburi și pe plajele din stațiuni, un show aerian, spectacole la Delfinariu și în aqua-parcuri, zone de relaxare pentru timp liber în centrul Constanței - iată câteva dintre atracțiile weekendului la mare.

În Constanța vor fi încă două seri de muzică românească la Festivalul Kimaro, lângă Portul Constanța, iar festivalul de film 'Cinemascop' și-a deschis porțile la Grădina de Vară din Eforie Sud, toate cu intrare gratuită.