MENIU

Cei doi bărbați care au oferit mită unui polițist un autoturism de lux, arestați preventiv

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Ali-Eduard Al-Jenabi și Nicolae Florin Dogar, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, oamenii legii au arătat că, în data de 10 decembrie 2015, Ali-Eduard Al-Jenabi, cu sprijinul lui Nicolae Florin Dogar, a oferit cu titlu de mită, un autoturism marca BMW X6, unui agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Autovehicul urma să-i fie remis agentului de poliție pentru ca acesta să nu întocmească un proces verbal de constatare a infracțiunilor flagrante săvârșite de Ali-Eduard Al-Jenabi și pentru a nu trimite probele de sânge recoltate de la acesta din urmă, la spital.

Anterior, Ali–Eduard Al-Jenabi a fost depistat în trafic în timp ce conducea autoturismul respectiv fără a avea permis de conducere și având o concentrație de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra autoturismul marca BMW X6, ce aparține luir Nicolae Florin Doga, în vederea confiscării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorie dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.