MENIU

Cei 3 copii din Hunedoara dați în urmărire națională, mesaj video pentru mamă. Răsturnare de situație, poliția a intrat pe fir - imagini tulburătoare cu frații

Cei 3 copii din Hunedoara dați în urmărire națională, mesaj video pentru mamă. Foto/Captură video

Cei trei frați de 11, 9 şi 7 ani, care au fost pierduți și dați în urmărire națională luni, 14 octombrie, sunt de negăsit. Copiii sunt ai unui milionar controversat, Adrian Marțian, fostul patron UTA. Micuții apar într-o filmare video în care spun că nu vor la mama lor. 

UPDATE: Cei trei copii dați dispăruți apar într-o filmare video, unde pe un câmp, în care se adresează mamei lor, Roxana. Ei spun că nu se simt în siguranță cu mama și își doresc să fie duși la tatăl lor. Un adult îi filmează, potrivit adevărul.ro

„15 octombrie 2024. Roxana, degeaba ai pus pe oamenii ăștia să ne ia să ne ducă la tine, noi nu vrem la tine. Oamenii ăștia ne-au mințit că ne duc la tati, dar de fapt la tine au vrut să ne ducă…. Suntem bine, oamenii ăștia ne-au tratat bine. Noi nu vrem la tine. Nu te iubim și nu ne simțim în siguranță cu tine. Noi vrem la tati, să fim toți trei. Noi îl iubim pe tati și oamenii ăștia o să-l contacteze pe tati să mergem la el”, a spus fata cea mare, într-un mesaj publicat într-un videoclip. 

 

UPDATE Un apropiat al afaceristului Adrian Marțian ar fi cel care i-ar fi luat pe cei trei copii, arată o ipoteză a Poliției, potrivit Antena CNN. Adrian Marțian se află în străinătate în acest moment. Mama copiilor a fost adusă la audieri, din Cluj Napoca.

Acuzații grave la adresa soției

Adrian Marțian și-a acuzat în nenumărate rânduri fosta parteneră de rele tratamente aplicate copiilor lor. Potrivit presei locale, părinții celor trei copii, Adrian și Roxana Marțian sunt în război de mai mult timp, principala dispută fiind custodia micuților. 

În urmă cu doi ani, omul de afaceri a aflat despre comportamentul violent al fostei sale partenere, Roxana, în absența lui. „Copiii mi-au spus că bea cu bărbați în casa mea până ce vomita prin toată casa. (...)Amenința copiii cu moartea, că le taie gâtul dacă îmi spun ceva.  (....)”, a povestit milionarul în 2022, potrivit Clujust.ro.

În acel moment, Adrian Marțian a anunțat Poliția, iar mama copiilor a fost cercetată penal pentru rele tratamente aplicate minorilor. 

În urma unor procese din instanță, ambii părinți au pierdut custodia copiilor. Mai mult, afaceristul are interdicție să se apropie de ei la o distanță mai mică de 150 de metri. 

Nemulțumit de decizia instanței, milionarul și-ar fi pus o rulotă în apropierea casei în care locuiesc copiii săi, din Sântandrei.

În urmă cu două luni, un nou scandal a avut loc între cei doi foști soți. Conflictul s-a soldat cu plângeri la Poliție. Roxana Marțian și concubinul ei au lansat o dronă pentru a supraveghea rulota în care se află fostul partener.

Cei trei frați, dați în urmărire națională

Acum copiii sunt căutați cu dronele și cu câini de urmă. Zeci de polițiști și voluntari participă la operațiunea de căutare a celor trei frați. 

Milionarul Adrian Marțian ar fi fost cel care a anunțat luni, dispariția celor trei copii ai săi la Poliție, după ce bona i-a spus că minorii nu se mai află la domiciliul lor din Sântandrei.

„La data de 14 octombrie 2024, în jurul orei 17.00, Poliţia Oraşului Simeria a fost sesizată telefonic de un bărbat din satul Sântandrei, cu privire la faptul că astăzi, în jurul orei 16:00, bona celor trei copii ai săi, Marţian Rania Adriana, în vârstă de 11 ani, Marţian Antonio Adrian, în vârstă de 9 ani şi Marţian Raisa Antonia, în vârstă de 7 ani, l-a anunţat că aceştia nu se mai află la domiciliu”, a transmis IPJ Hunedoara. 

Cei trei copii au următoarele semnalmente:

Marţian Antonio Adrian: aproximativ 1,45 m înălțime, 50 kg, ochi căprui, păr scurt brunet, ten deschis, poartă ochelari de vedere.
Marţian Rania Adriana: aproximativ 1,55 m înălțime, 60 kg, ochi căprui, păr lung brunet, ten deschis, față rotundă (foto central).
Marţian Raisa Antonia: aproximativ 1,40 m înălțime, 40 kg, ochi căprui, păr lung brunet, ten deschis, față rotundă, poartă ochelari de vedere.
Poliţiştii nu cunosc obiectele vestimentare cu care erau îmbrăcaţi copiii în momentul plecării.

„Din momentul primirii sesizării, poliţiştii au desfăşurat mai multe activităţi investigative şi de căutare, în vederea depistării minorilor, care au fost daţi în urmărire naţională. Poliţiştii continuă activităţile specifice şi le solicită celor care deţin informaţii utile, să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, a mai transmis IPJ Hunedoara.

Mai multe articole despre:
copii disparuti mama tata urmarire nationala politie