MENIU

Cehia va începe testarea gratuită a populației înainte de Crăciun

Cehia va începe testarea gratuită a populației înainte de Crăciun

Cehia urmează să înceapă, din 18 decembrie, testarea gratuită a populației pentru depistarea COVID-19. Un anunț în acest sens a făcut de ministrul Sănătăţii, Jan Blatny, care a precizat că de testarea antigen vor avea parte toți cetățenii care doresc acest lucru, relatează Agerpres.

"Ideea este foarte simplă: în primele trei săptămâni în decembrie, când vom merge cu toţii la cumpărături, probabil că unii dintre noi vor fi infectaţi...iar asta ar trebui să apară în preajma Crăciunului", a declarat Blatny pentru site-ul de ştiri SeznamZpravy.cz.

Premierul Andrej Babis afirmat, cu doar o zi în urmă, că doreşte ca, până la Crăciun, toţi cetăţenii să poată fi testaţi voluntar şi gratuit pentru depistarea noului coronavirus, extinzând utilizarea testelor antigen, care sunt mai rapide şi mai facile logistic decât testele standard PCR, dar mai puţin precise.

Alte ţări au folosit astfel de teste pentru testarea în masă a populaţiilor.

Cehia a fost una dintre cele mai afectate ţări din Europa de valul al doilea al pandemiei de coronavirus.

Țară cu 10,7 milioane de locuitori, a efectuat 2,9 milioane de teste standard de laborator de la începutul pandemiei și până în prezent.

În urma testelor efectuate, au fost depistate 502,534 de cazuri de coronavirus, în vreme ce 7,499 de persoane au pierdut lupta cu virusul necruțător. 

Mai multe articole despre:
cehia teste antigen cehia