MENIU

Ceartă, în direct la Realitatea TV, pe tema serviciului 112: "Nu mai ţineţi linia ocupată!"

În direct la Realitatea TV, Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a avut un schimb de replici, prin telefon, cu moderatorul George Vochin, tema fiind serviciul 112 și modalitatea în care sunt tratați oamenii când au nevoie de ajutor.

Dumitru Coarnă: 112 trebuie finanțat. Noi avem un singur operator pe tură, haideți să punem măcar doi operatori pe tură. Avem o singură patrulă...

George Vochin: Ce înseamnă "haideți să fie"? Cine ar trebui să decidă acest lucru?

Dumitru Coarnă: Marian Oprișan și guvernul PSD.

George Vochin: Ce petiție ați făcut ca să fie suficienți operatori la 112 și suficient de mulți polițiști în stradă?

Dumitru Coarnă: Pe această temă, vă stau la dispoziție cu documente: sute de informări, de solicitări, de soluții propuse. Când doriți dumneavoastră. Nu contează ziua, ora.

George Vochin: Dincolo de neajunsuri, domnule Coarnă, vi se pare profesionalism la 112, în rândul operatorilor de la poliție, când spun oamenilor care au nevoie de ajutor să rămână în condiții de siguranță că aceasta este legislația și la revedere?

Dumitru Coarnă: Înțelegeți? De unde să trimită echipaj dacă nu avea omul ăla?

George Vochin: Haideți să vorbim despre profesionalism, domnule Coarnă!

Dumitru Coarnă: Să nu ducem discuția în altă parte. Nu avem echipaje, nu avem oameni, aceasta este situația în țara asta. Restul sunt discuții.

George Vochin: Aceasta este situația, rămânem în casă?

Dumitru Coarnă: Urgența nu este în fiecare zi. Domnule, haideți să mergem și să finanțăm corespunzător. Să dublăm echipajele din teren.

George Vochin: Vi se pare că nu finanțăm suficient, noi, cetățenii?

Dumitru Coarnă: Nu vorbeam de dumneavoastră. Guvernul să gestioneze bine banii.

George Vochin: Problema nu este la operatorii care ne recomandă să stăm în condiții de siguranță, care-i spun Alexandrei că vine Poliția în două minute și să nu mai țină linia ocupată... Vă mulțumesc, domnule Coarnă! Vă mulțumesc! Nu mai țineți linia ocupată!

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv