MENIU

Cearcănele nu înseamnă neapărat că eşti obosit! Ce semnifică de fapt

<p>Mare atenţie! Acestea sunt simptomele hepatitei. Uită-te atent &icirc;n oglindă</p>

Cearcănele sunt un semn al suferinței organismului, și când apar poate fi un semn al unor afecțiuni sau sensibilități despre care nu știm. Aflam in acest articol ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moștenite genetic.

Ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moștenite genetic – anemie sau afecțiuni pulmonare

În funcție de culoarea care predomină la cearcăne, acestea pot ascunde anumite boli. Culoarea cenușie a cearcănelor pot ascunde o anemie sau afecțiune sistemică asociată cu stress și oboseală. Culoarea albastră ascunde o circulație foarte proastă, semn al unor posibile afecțiuni cardiace sau pulmonare. Iar culoarea roșie trădează o vascularizare mare, ce este specifică persoanelor cu hipertensiune.

Lipsa de odihnă, consumul de alcool, tutun, cafea și dulciuri suprasolicită glandele suprarenale și pot duce la umflarea feței. De asemenea consumul excesiv de făină și alte făinoase produc îmbătrânirea prematură a pielii.
Pentru a te menține cât mai în formă, ai grijă să dormi 8 ore pe noapte, să bei apă pe tot parcursul zilei, să ai o dietă cât mai sănătoasă și echilibrată, fără prea mult exces de carne. Vitamina B3 este foarte bună pentru strălucirea feței și îndepărtarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor. Vitamina C este la fel de importantă pentru un ten fără cearcăne. Poți prepara suc de castravete cu zeamă de lămâie, pe care să o aplici o dată pe săptămână.

Sucul de ananas sau sucul de cartofi cruzi sunt remedii la fel de bune pentru diminuarea cearcănelor. În plus, renunțarea la fumat, alcool și alte obiceiuri îmbunătățește rapid zona de sub ochi. Seara, înainte de culcare, folosește ulei de migdale sau de măsline pentru a hidrata fața și a păstra elasticitatea pielii.

Mai multe articole despre:
ochi suferinţa cearcăne