MENIU

Ceaiuri cu efect energizant. Pot înlocui cu succes cafeaua și te vor scoate instant din starea de somnolență

Ceaiuri care au efect energizant și pot înlocui cu succes cafeaua. Te vor revigora și energiza instant.

Ceaiuri cu efect energizant

Cele mai energizante ceaiuri se obțin prin combinația câtorva plante medicinale. Acestea sunt la îndemâna oricui și pot constitui surse de energie în anumite situații.

Planta care ajută la mângâierea sufletului. Vindecă inima și este recomandată celor care suferă de anxietate

De multe ori, oboseala își spune cuvântul și sunt zile când efectiv ne simțim sleiți de puteri, complet lipsiți de vlagă și de energie. Pentru acele zile când cafeaua nu este suficientă pentru a vă simți revigorat și energic, așa că vă recomandăm câteva combinații de plante medicinale pentru a vă prepara cele mai energizante ceaiuri.

Metode pentru a scăpa rapid de cearcăne. Trucuri pe care trebuie să le cunoști

Ingrediente:

  • 1 parte de ceai verde vrac (uscat);
  • 1 parte frunze de busuioc (fie uscate, fie proaspete);
  • 1 parte frunze de mentă (fie uscate, fie proaspete).

Ceaiul se prepară sub formă de infuzie. La 4-6 linguri amestec din aceste plante se adaugă un litru de apă fiartă peste plante și se lasă la infuzat un sfert de oră. Se consumă câte o cană de ceai ori de câte ori aveți nevoie pe durata unei zile, ideal este să evitați să beți seara dacă intenționați să dormiți, deoarece ceaiul verde conține și cafeină. Ca în toate cazurile, ceaiul poate fi consumat ca atare sau cu miere și lămâie.

Ce se întâmplă dacă îți clătești părul cu ceai de mentă sau de rozmarin. Nu vei mai apela la produsele cosmetice costisitoare. Trucuri pentru a avea o podoabă capilară de invidiat

Foarte important de știut este faptul că pentru prepararea anumitor ceaiuri este necesară planta în stare proaspătă, nu uscată. Iar cum unele plante nu se găsesc tot anul în stare proaspătă și verde le puteți congela, făcând astfel provizii. În general toate plantele medicinale le găsiți în magazinele specializate.

Altă recomandare de ceai energizant

Un alt ceai tonic, recomandat în special gravidelor, conține următoarele plante:

  • 1 parte de vârfuri de ovăz verde;
  • 1 parte de frunze de roiniță;
  • 1 parte frunze de urzică;
  • 1 parte frunze de zmeură.

Bolile pot fi citite pe unghii. Cum poți recunoaște afecțiunile de care suferi, analizându-ți unghiile

Ceaiul se prepară tot sub formă de infuzie. Se pun într-un borcan de un litru între 4 şi 6 linguri amestec din aceste plante, peste care veți adăuga apă fiartă și veți lăsa la infuzat timp de jumătate de oră. Apoi strecurați și puteți consuma, fie neîndulcit, fie cu miere și lămâie, după gustul fiecăruia. Se pot bea între 2 şi 4 căni zilnic.

Pentru femeile însărcinate este recomandat pe toată perioada sarcinii, conform fitoterapeutului Rosemary Gladstar, autoarea unei cărți de fitoterapie.