Ceaiul verde nu este atât de sănătos precum se credea. Renunţă la el dacă suferi de aceste boli!
Încă din antichitate,ceaiul verde era folosit nu numai că băutură ci și ca un medicament cu proprietăți deosebit de puternice. Ceaiul verde previne cancerul, scade colesterolul în sânge, întărește pereții vaselor sanguine, scade nivelul zahărului în sânge, înlătură oboseala și stresul, încetinește procesele de îmbătrânire. Ceaiul verde are foarte multe virtuți dar, totuși, nu poate fi de folos tuturor.
Ceaiul verde este contraindicat persoanelor cu predispoziție la lipotimie, gastrită cu hiperaciditate, ulcer stomacal și duodenită. Acest ceai poate produce dureri în zona stomacului.
Dacă mamele care alăptează copii consumă mult ceai concentrat (inclusiv cel negru) seara, o parte din cofeină trece în laptele matern provocând insomnii copiilor.
La persoanele hipotensive care consumă cantități mari de ceai verde foarte concentrat, în prima fază tensiunea crește puțin, se ameliorează starea fizică, dar peste câteva ore tensiunea scade accentuat, apare senzația de slăbiciune, scade tonusul vaselor sanguine. În cazul lor este mai indicată folosirea ceaiului negru care crește tensiunea arterială și mărește tonusul vaselor capilare.
Folosirea ceaiului verde este indicată, dar în cantități mici și în concentrație slabă. Fiecare consumator de ceai (verde sau negru) trebuie să aibă simțul măsurii și dozele proprii, care să nu-i afecteze starea sănătății. Depășirea măsurilor duce uneori la insomnie, palpitații și alte simptome nedorite.