MENIU

Ceaiul de frunze de dud are efecte uimitoare. Ce boli tratează

Frunzele de dud au calităţi laxative, antiscorbutice, depurative şi tonice, fiind indicate în astenii, constipaţie, afecţiuni pulmonare. Infuzia din frunze de dud - o lingură de plantă la o cană cu apă, se foloseşte că tratament adjuvant în diabet şi gastrite (neutralizează aciditatea). Se beau zilnic, pe stomacul gol, două căni de ceai călduţ (una-două linguri frunze uscate şi mărunţite la 250 ml de apă clocotită).

În cazurile de diabet, frunzele de dud se asociază cu teci de fasole, frunze de nuc şi fructe de afine, toate uscate, iar în cazurile de ulcer, cu coadă calului, teci de fasole, pătlagină şi sunătoare, de asemenea uscate.

Infuzia din frunze de dud are efecte pozitive şi în astenie, nevroze, insomnii, distrofii ale miocardului, hipertensiune arterială, tulburări metabolice, obezitate, variolă, rujeolă, stomatite, afte bucale.

Tinctura din frunze macerate timp de 21 de zile în alcool alimentar se strecoară şi se utilizează diluată cu apă, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Frunzele de dud uscate şi mărunţite se amestecă cu frunze de zmeur şi se iau câte 3-4 linguriţe pe zi, la trei ore după mese, cu efecte contra gastritelor acide, a ulcerelor şi a refluxului gastric. În amestec cu frunzele de afin, sub formă de pulbere, frunzele de dud previn şi combat diabetul zaharat.

Sursa: bzi.ro