MENIU

Ceaiul de ceapă, miracol pentru sănătate. De ce ar trebui să bei zilnic o ceșcuță din licoarea care a uimit lumea medicală

Ceapa, o legumă foarte nutritivă, poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii. Proprietățile medicinale ale cepei au fost apreciate încă de acum mii de ani. Se spune că atleții din Grecia Antică apelau la această legumă pentru a-și purifica sângele.

Cum prepari ceaiul de ceapă 

Ingrediente: 

- o ceapă mare

- 500 ml de apă

- miere (opțional) 

- lămâie (opțional)

Mod de preparare ceai de ceapă:

Începe prin a spăla și tăia ceapa în felii mari, cu tot cu foi. 

Ulterior, pune apa la fiert și adaugă feliile atunci când începe să dea în clocot. Fierbe feliile de ceapă, la foc mic, pentru 10-15 minute.

În final, strecoară ceaiul și adaugă mierea sau sucul de la o lămâie. 


Iată ce beneficii are consumul de ceapă pentru organism: 

Te ajută să scapi de mucus și calmează tusea 

Deși gustul său nu este cel mai plăcut, ceaiul de ceapă este extrem de bun dacă te confrunți cu tusea productivă. Astfel, această băutură poate contribui la eliminarea mucusului și la calmarea tusei datorită uleiurilor esențiale prezente în ceapă. 

Scade tensiunea arterială 

Quercitina, un flavonoid sau un pigment vegetal care este întâlnit în anumite alimente vegetale, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate. 

Pe lângă faptul că este o sursă importantă de mangan și cupru, ceapa conține și potasiu, care ajută la menținerea sub control a tensiunii arteriale. În plus, contribuie la eliminarea excesului de sodiu, fapt care permite diminuarea presiunii asupra pereților vaselor de sânge. 

Sprijină digestia 

Ceaiul de ceapă are în compoziție compuși sulfuroși care pot încuraja secreția de sucuri digestive, gastrice și biliare. Toate acestea au un rol fundamental în descompunerea alimentelor și în absorbția nutrienților în tractul digestiv. 

De asemenea, ceapa este bogată și în enzime care susțin procesul de digestie. Acestea contribuie la descompunerea alimentelor și ușurează absorbția substanțelor nutritive. 

Contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge 

Ceapa sau ceaiul de ceapă contribuie la reglarea glicemiei și la îmbunătățirea sensibilității la insulină. De acest lucru este responsabilă tot quercitina, care influențează funcționarea organelor implicate în procesul de reglare a nivelului de zahăr din sânge, printre care pancreasul, mușchii, ficatul și țesutul adipos. 

Ceaiul de ceapă, o armă împotriva cancerului 

Atât ceapa, cât și usturoiul, pot reduce riscul de apariție a unor tipuri de cancer, cum ar fi cel gastric sau colorectal. Conform unor studii de laborator, onionina A, compus care conține sulf, ar contribui la încetinirea dezvoltării tumorilor. 

 

Mai multe articole despre:
ceapa ceai ceapa