MENIU

Ceaiul de busuioc: beneficii și indicații terapeutice

Ceaiul de busuioc: beneficii și indicații terapeutice

Află totul despre beneficiile și indicațiile terapeutice ale ceaiurilor și uleiului de busuioc.

Care sunt indicațiile terapeutice are ceaiului de busuioc

Busuiocul este o plantă aromatică cu multe aplicații atât culinare, cât și religioase și terapeutice.

În India, busuiocul este folosit în medicina ayurvedică de mii de ani ca tratament pentru stresul zilnic. Busuiocul este considerat sacru de către hinduși și se găsește adesea plantat în jurul altarelor indiene.

Numele indian pentru busuioc, ”tulsi”, înseamnă ”cel incomparabil” și medicina ayurvedică folosește frunzele, tijele și semințele de busuioc pentru vindecarea diferitelor afecțiuni.

Ceaiul de busuioc este folosit ca adjuvant în răceală și gripă, gripa porcină, diabet, astm bronșic, otite, dureri de cap, deranjări stomacale, boli cardiovasculare, febră, hepatite virale, malarie, stres și chiar tuberculoză.

Bucuiocul și ceaiul de busuioc sunt folosite și în tratarea intoxicației cu mercur, ca repelent pentru insecte și împotriva reacțiilor alergice la mușcăturile de anumiți șerpi și scorpioni.

În gastronomie, busuiocul este folosit ca plantă aromatică pentru salate, supe, legume trase la tigaie.

Substanțele active din busuioc au proprietăți antiinflamatoare și studii recente arată că ceaiul de busuioc ar putea ajuta la scăderea glicemiei în cazul diabeticilor.

Uleiul din semințe de busuioc se pare că are efecte benefice pentru bolnavii de anumite tipuri de cancer, datorită proprietăților sale antioxidante, scrie unica.ro.

Mai multe articole despre:
ceai Busuioc ceai de busuioc