Ceai de salcâm. Efectele care au uimit medicii: vindecă gastrita, ulcerul și eczemele
Ceaiul de salcâm are atât beneficii, cât și contraindicații. Iată care sunt efectele acestei băuturi miraculoase și căror persoane le este interzis să o consume.
Salcâmul este un arbore de dimensiuni medii, care face parte din familia foioaselor. Acesta aparține speciei Robinieae și prezintă flori albe, frumos mirositoare, care apar în lunile mai-iunie, la scurt timp după apariția frunzelor.
Florile pot fi și roz sau violet și sunt aromate și dulci. Pot fi consumate ca atare sau incluse în diverse preparate, în salate ori pot fi folosit ca decor pentru feluri principale și pentru prăjituri.
Din florile de salcâm se pot prepara ceaiuri, tincturi, uleiuri esențiale, care sunt indicate, de regulă, în caz de insomnii, dureri de cap, stări depresive și anxioase, oboseală, tuse, gastrită, ulcer sau infecții genitale.
Ceaiul de salcâm este cunoscut pentru proprietățile sale alcalinizante, antispastice, cicatrizante si calmante, fiind folosit pentru tratarea a diverse afecțiuni. Pe vremuri, buncii foloseau frunzele și florile de salcâm pentru eliminarea viermilor, pentru oprirea hemoragiilor, pentru vindecarea rănilor și pentru ameliorarea tusei.
Ceaiul de salcâm este excelent pentru ameliorarea durerilor de stomac, tratând gastrita, ulcerul duodenal și colitele. În plus, această băutură calmantă este utilă și pentru vindecarea rănilor, a herpesului, a leziunilor ulceroase ale pielii și a eczemelor.