MENIU

Cea mai SCUMPĂ cafea dintre capitalele din Europa Centrală și de Est se vinde la București. Cât costă o ceașcă "din elixirul MAGIC"

Cafea

Dintre toate capitalele Europei Centrale şi de Est, la Bucureşti trebuie să plăteşti cel mai mult pentru o cană de cafea. Cel puțin așa reiese dintr-un studiu comparativ internaţional, în care se precizează că din acest punct de vedere Bucureştiul este mai scump decât multe alte capitale din Europa occidentală.

Autorii studiului, care au întrebuinţat datele unuia dintre cele mai renumite portaluri de călătorie din lume, au analizat preţurile pentru cafeau la filtru, cappuccino şi cafea cu lapte la câte cinci cafenele din fiecare capitală europeană, stabilindu-se un preţ mediu, relatează G4Media.ro.

S-a stabilit, astfel, faptul că în zona central şi est-europeană unul dintre cele mai scumpe capitale este Bucureştiul, unde o ceaşcă de cafea costă în medie 3,02 dolari.

Populara băutură este mai scumpă doar la Viena (Austria), Praga (Republica Cehă) şi Bratislava (Slovacia), unde costă 4,04, 3,13 şi, respectiv, 3,04 dolari.

Budapesta (Ungaria) este mai ieftină decât Capitala. Acolo cafeaua costă doar 2,47 dolari. La Ljubljana, în Slovenia, preţul este de 2,50, la Zagreb (Croația) de 2,33, iar la Belgrad (Serbia) de 1,81 dolari.

Printre capitalele vest-europene în care poţi bea cafea pe bani mai puţini decât la Bucureşti se numără și Roma (Italia) - 2,47 dolari, la Madrid (Spania) - 2,75 dolari și Lisabona (Portugalia) - 2,52 dolari.