MENIU

Cea mai sănătoasă dietă. Iată cum se ţine cura cu ulei de şofrănel

Cea mai sănătoasă dietă. Iată cum se ţine cura cu ulei de şofrănel

A consuma ulei de şofrănel fără a face alte schimbări minore în dietă nu este suficient pentru a da jos multe kilograme, dar se pare că acest produs prezintă câteva beneficii care promovează sănătatea şi pierderea în greutate. Reducerea numărului de calorii şi consumul regulat de ulei de şofrănel, în doza potrivită, vor conduce la o slăbire sănătoasă, chiar dacă nu miraculos de rapidă, aşa cum îţi promit dietele periculoase.

5 beneficii ale uleiului de şofrănel

1. Ajută inima: uleiul de şofrănel are un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 6, de care corpul nostru are nevoie pentru a funcţiona corect. Aceste grăsimi sănătoase, printre altele, dau elasticitate vaselor de sânge.

2. E bun pentru diabetici: este îngrijorător că tot mai mulţi oameni suferă de diabet, iar principala cauză a numărului mare de cazuri este stilul de viaţă nesănătos, cu o alimentaţie bazată pe grăsimi, carbohidraţi şi dulciuri. Se pare că nivelul ridicat de grăsimi Omega 6 din uleiul de şofrănel are şi rolul de reglare a glicemiei, fiind o soluţie bună pentru a gestiona diabetul deja declanşat, cât şi pentru a preveni instalarea acestuia.

3. Te ajută să slăbeşti: obezitatea este o problemă mondială şi una dintre cauzele principale ale apariţiei unor boli mortale. Uleiul de şofrănel este recomandat ca adjuvant în diete, pentru că acele grăsimi sănătoase nu doar că nu se depozitează în corp, dar şi ajută la eliminarea grăsimii în exces.

4. Ameliorează durerile menstruale: se spune că uleiul de şofrănel reglează nivelul de prostaglandine din corp, care pot cauza fluctuaţii hormonale şi pot conduce la durerile specifice sindromului premenstrual.

5. Protejează ficatul şi stimulează funcţia hepatică: uleiul de şofrănel este plin de substanţe nutritive care ajută la detoxifiere, stimulând funcţia digestivă. De asemenea, ameliorează simptomele afecţiunilor hepatice, precum hepatita, ciroză sau insuficientă hepatică.

Sursa: divahair.ro