MENIU

Cea mai periculoasă plajă de pe litoralul românesc. Multe persoane au murit aici pentru că au ignorat avertismentele

Cea mai periculoasă plajă de pe litoralul românesc

În peisajul pitoresc al litoralului românesc, există o plajă ale cărei ape ascund un pericol, care poate amenința siguranța turiștilor. Acesta este un loc unde natura a creat condiții extreme, care pot genera evenimente neplăcute și accidente grave. Dacă nu este tratat cu respect și atenție, acest loc poate deveni o adevărată sfidare a sorții.

Cea mai periculoasă zonă este plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud deoarece geamandurile sunt foarte aproape de mal, la nici 10 metri. Astfel, după geamandură, apa are deja o adâncime de peste 2 metri.

Decizia aparţine Ministerului Sănătăţii, care a verificat recent calitatea apelor de îmbăiere din România şi a publicat un document în care sunt menţionate rezultatele acestei verificări.

Un număr de 15 plaje de pe litoralul românesc au primit calificativul „Excelent”. Printre stațiunile cu cele mai bune plaje se numără Năvodari, Mamaia, Olimp și Venus, în timp ce la capătul opus se află Jupiter, Eforie și Costinești. De asemenea, plajele din Vama Veche și Doi Mai au primit calificativul „Bună”.

Prețurile au explodat și în Vama Veche. Cât mai costă o porție de hamsii în stațiunea nonconformiștilor

Cele mai periculoase zone pentru înot sunt cele din apropierea digurilor,. Aici apar cel mai des curenții rip, curenţi foarte periculoși, chiar și pentru cei mai buni înotători însă există semne cu ajutorul cărora îi puteţi recunoaşte.

Aceştia se formează de regulă, în apropierea ţărmului şi produc acea spumă albă pe care cu toţii o vedem în anumite zone de la mare. Aşa că putem să ne dăm seamă când nu este cazul să ne aventurăm. 

18 turişti au murit anul trecut, iar 43 au fost salvaţi în extremis din valuri anul trecut, în sezonul estival. 

Cum a ajuns un fermier român să primească zeci de milioane de euro de la stat. Tribunalul Vrancea a luat decizia