Cea mai nouă AFACERE de stat, buget URIAȘ: cine este managerul care va gestiona 100 de milioane de euro
Casa de Comerț Unirea și bugetul de 100 de milioane de euro al societății vor fi de acum înainte administrate de Codruț Marius Semănaru. Acesta are un trecut cel puțin controversat. A recunoscut că a fost membru al unei loje masonice, cunoscută pentru că influența decizii în cadrul unei primării din București.
Semănaru le-a spus jurnaliștilor G4MEDIA și ce îl recomadă pentru acestă poziție.
„Am făcut management în agricultură, mult timp, doar în companii private. La ARR a fost o provocare încheiată ok. De exemplu, la Bristol Logistic m-am ocupat de dezvoltarea afacerii, logistică. Sunt multe lucruri care trebuie făcute pentru agricultura românească”, a declarat Codruț Semănaru pentru G4MEDIA.
Noul director general al societății înființate de fostul ministru Petre Daea a declarat pentru G4MEDIA că până acum a lucrat aproape în totalitate în mediul privat, la mai multe companii care acdtivează în domenii precum logistică sau agricultură. Singura excepție a fost perioada în care a condus Autoritatea Rutieră Română, unde a fost numit în perioada în care Ramona Mănescu a fost ministru al Transporturilor.
Semănaru are un trecut controversat. Acesta a confirmat pentru G4MEDIA că a fost membru al unei loje masonice, care era cunoscută pentru că influența decizii în cadrul primăriei sectorului 6, scria Rise Project. Nu a vrut însă să spună concret dacă și în prezent frecventează aceeași lojă. Semănaru a confirmat pentru sursa citată că este finul lui Rareș Mănescu și al Ramonei Mănescu, foști lideri PNL apropiați de grupul de la Monaco. În trecut, Rareș Mănescu a fost primar al Sectorului 6, iar Ramona Mănescu, europarlamentar, ministru al Transporturilor și ministru al Afacerilor Externe.
În perioada în care Ramona Mănescu era europarlamentar, soția lui Codruț Semănaru a loucrat și ea la Parlamentul European.
Noul director al Casei de Comerț Unirea pare că are mai multe legături cu sectorul privat. Acesta apare ca acționar într-o companie, alături de un cetățean ucrainean.
„Am fost director și asociat, dar am ieșit demult, am cedat părțile sociale imediat după declanșarea războiului din Ucraina. Firma funcționa ca reprezentanța unei fabrici de lângă Harkov și în România importam echipamente de irigații și silozuri. Odată cu începerea bombardamentelor, firma nu mai putea funcționa”, a mai declarat pentru publicația citată.