Cea mai nesuferită meserie din România. Toți angajații își caută rapid altceva
În domeniul retailului, angajații sunt într-un permanent "du-te vino", în căutarea unui job mai bine plătit, fără ore suplimentare și cu presiune mai mică.
Cu excepția unor lanțuri de magazine care au crescut salariile în ultimii ani, în celelalte locuri de muncă din retail fluctuația de personal extrem de mare.
Retailul a rămas şi anul trecut „campion" în ceea ce priveşte rata plecărilor angajaţilor, în acest sector fluctuaţia de personal fiind de peste 26%, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de firma de consultanţă Korn Ferry Hay Group, citat de zf.ro.
Astfel, unu din patru angajaţi din comerţ părăseşte anual compania pentru care lucrează. Totuşi, din rata totală a fluctuaţiei de personal din retail de 26,3%, 16,8% dintre angajaţi pleacă voluntar din cadrul companiei, iar restul de aproape 10% pleacă prin concedieri.
Retailul este un sector recunoscut pentru faptul că oamenii nu petrec prea mult timp la acelaşi angajator, întrucât salariile sunt destul de mici, companiile nu investesc prea mult în strategiile de retenţie şi motivare a oamenilor, iar în unele cazuri rata plecărilor din companii ajunge şi la 70%, potrivit informaţiilor din piaţă.