MENIU

Cea mai mare greşeală pe care o fac femeile când îşi fac manichiura - aşa îşi DEFORMEAZĂ mâinile!

Cuticulele, acea piele fragilă ce pare fără rost, de la îmbinarea unghiei cu pielea degetelor, care de multe ori se exfoliază, crapă și arată inestetic, au o importanță majoră pentru sănătatea unghiilor. De fapt, cuticulele nu trebuie tăiate niciodată, ci doar îngrijite. Acest lucru ar trebui să-l știe fiecare femeie, inclusiv manichiuristele de profesie, deși unele dintre ele procedează exact invers: taie cuticulele pentru o manichiură reușită.

Importanța cuticulei

Curios este faptul că există chiar ustensile destinate special acestui procedeu, total nerecomandat. Și asta pentru că îndepărtarea cuticulelor prin tăiere este cea mai simplă metoda de a deschide calea unei infecții grave. În plus, tăierea cuticulelor poate duce, în timp, chiar la deformarea unghiilor.

Cuticula este mai importantă decât ai putea crede. „Inestetica” pieliță are un rol esențial în nașterea unghiei, rolul său fiind acela de a proteja de infecții celulele noi. Practic, cuticula acționează ca un scut, lipsa acesteia expunandu-ne la riscuri inutile, ce pot duce la infecții ale unghiilor sau pielii.

Metode pentru îngrijirea cuticulei

Cuticulele se observă mai mult sau mai puțin, în funcție de tipul de piele al fiecăruia – uscat- sau mai puțin uscată. Metoda cea mai buna pentru „ascunderea” cuticulelor este aceea de a pastra pielea mâinilor hidratată – atât cu crema de mâini, cât și cu uleiuri speciale pentru îndepărtarea cuticulelor. Soluția de îndepărtare a cuticulelor le înmoaie și le exfoliază, făcându-le ușor de îndepărtat cu un prosop mai aspru. La un interval de câteva minute după ce ai aplicat crema, cu un bețisor din lemn se împing cuticulele rămase către baza unghiei. Pe lângă această soluție, care se recomandă o dată pe săptămână, aplică si cremă hidratantă, ideală de fiecare dată după ce te spali pe mâini. Alege una care are în compoziție glicerină, vitaminele A și E sau ulei de măsline.

Atentie la dizolvantul de unghii! Acesta usucă foarte tare cuticulele, ceea ce va duce la exfolierea acestora. Ideal este ca lacul de unghii pe care îl folosești să fie unul rezistent, astfel încât să nu fie nevoie de ștergerea unghiilor mai des de o dată pe săptămână.

Dacă ai cuticule sensibile, nu fă treburi casnice fără să folosești mănuși de menaj. Acestea protejează împotriva efectului detergenților asupra pielii. De asemenea, este bine să eviți apa fierbinte și expunerea mâinilor pentru un timp îndelungat în apa caldă.

 sursa

Mai multe articole despre:
0 manichiură cuticule