MENIU

Cea mai FIERBINTE lună iunie din istorie. Experții avertizează: Vremea extremă va deveni un fenomen obișnuit

Cea mai FIERBINTE lună iunie din istorie. Experții avertizează: Vremea extremă va deveni un fenomen obișnuit

Meteorologii au anunțat o statistică îngrijorătoare: iunie 2023 a fost cea mai fierbinte lună iunie din istorie. Comparată cu media ultimilor 20 de ani, temperatura a crescut cu 3,2 grade. Dupa mai multe zile cu avertizari cod galben si portocaliu de canicula, aproape toată România este în această dimineață sub cod galben si cod portocaliu de vreme instabilă. |Iar meteorologii avertizeaza ca si în perioada urmatoare canicula va alterna cu fenomene meteo de instabilitate extremă. 

Temperaturile sufocante au trecut de 39 de grade, iar valul de căldură s-a resimțit cel mai puternic în ultimele două săptămâni. Specialiștii trag un semnal de alarmă: vremea extremă va deveni un fenomen obișnuit.

Dezastru în toată țara, după furtunile violente: copaci culcați la pământ, acoperișuri smulse de vânt, case și drumuri inundate. UPDATE bilanț ISU - VIDEO

Temperaturile cresc continuu de la an la an ca urmare a activității industriale a omenirii, susțin unii specialiști. Valurile de caniculă pot fi urmate de furtuni violente.

Fenomenele meteo extreme au zguduit Europa, iar efectele au fost devastatoare. În ultima săptămână cel puțin 7 persoane au murit în urma vijeliilor și ploilor torențiale care au afectat regiunea.

Cod roșu de caniculă în România. Sunt anunțate peste 44 de grade