MENIU

Cea mai bună cură de slăbire. Cum dai jos șapte kilograme în 10 zile, fără efort

Atenţie la dietele de slăbit! Unele pot afecta grav sănătatea, mai ales dacă se bazează pe înfometare, spun specialiştii. Recent întoarsă din China, Alexandra Păcuraru ne îndeamnă la o detoxifiere bazată pe conceptul oriental yin şi yang în locul unei cure sofisticate şi greu de urmat.

Uneori, cura de slăbire trimite pe patul de spital. Pentru a arăta bine şi a fi sănătos, este nevoie, mai degrabă, de o detoxifiere a corpului, spun unii specialişti. În China, este în vogă Oshawa! Aceasta nu reprezintă o cură de slăbire, ci, mai degrabă, o cură de sănătate care înlătură şi unele boli. 

Oshawa este o dietă de detoxifiere și purificare a organismului, eficientă chiar si in boli precum cancerul, dupa cum sustin specialistii chinezi. Aparent foarte dificil de respectat, regulile impuse de Oshawa sunt totusi posibile. În acest regim de viata, sunt permise doar patru cereale: grâu, orez, hrişcă şi mei, în orice combinaţie sau proporţie, fierte sau coapte.

Singurul condiment admis este sarea grunjoasă. Din cele patru ingrediente se pot face retete fel de fel, suficiente pentru zece zile. Exact timpul recomandat dietei Oshawa.

Cerealele se pot fierbe în apă cu sare sau se pot coace. Specialistii chinezi combina astfel ca hrana zilnica orezul fiert cu făina de grâu, hrişca sau meiul coapte, grâul fiert împreună cu făină dehawa si orez copt.

O alta combinatie poate fi cea de hrişcă fiartă cu făină de grâu copt sau de hrişcă fiartă cu făină de hrişcă. Dacă vi se pare prea greu să va alimentati zece zile doar cu aceste preparate, nutriționiștii vin cu propuneri culinare adecvate regimului: turtițe de grâu sau hrişcă, plăcintă de grâu cu orez fiert, lipie şi turte din mei, supă de orez cu găluşti de grâu, terci de grâu şi orez, supă de tăiţei de hrişcă, mămăligă din mei, cremă de orez sau hrișcă, găluști, terci, chiar și pâine din hrișcă.

Pentru un efect sigur este indicat ca 90% din consumul zilnic să fie mâncare, iar restul de 10%, apă. Perfecta ar fi apa de izvor. Băuturile răcoritoare, fresh-urile, cafeaua şi chiar ceaiul sunt interzise pe toată perioada detoxifierii. Specialiştii în nutriţie susţin că persoanele care urmează regimul Oshawa pot slăbi până la 7 kilograme în cele zece zile.

Studii medicale de specialitate au demonstrat că aceasta metoda este eficientă si in tratamentul cancerului. Oshawa mai are ca efect imediat o limpezire considerabilă a minţii. Digestia se imbunatateste si sunt reglate secreţiile hormonale. Tenul devine curat şi luminos, ochii vii şi strălucitori, iar forţa şi pofta de viaţă sunt amplificate.

Specialitii chinezi mai spun ca aceasta dieta îmbunătăţeste controlul asupra energiei vitale şi al vietii sexuale. Experţii avertizează că aceast regim de detoxifiere este sever, iar persoanele care urmează regimul Oshawa trebuie să cunoască atât avantajele, cât şi dezavantajele sale.

Este indicat consultul medical si o perioada de pregătire, cu o săptămână i, oshawaainte de a începe regimul, timp în care se va reduce consumul de prăjeli, dulciuri şi mâncăruri grele. Regimul Oshawa poate fi reluat după o pauză de 3-5 zile.