MENIU

Ce trebuie să verifici în DECIZIA DE RECALCULARE a pensiei. Documentele necesare

Ce trebuie să verifici în DECIZIA DE RECALCULARE a pensiei. Documentele necesare/ Arhivă foto

Recalcularea pensiilor a generat o avalanșă de nelămuriri și nemulțumiri în rândul pensionarilor. Mulți dintre ei s-au trezit cu pensii mai mici sau cu dispariția unor ani de vechime. De asta este foarte important ca ei să știe la ce trebuie să se uite când primesc plicurile și ce pași să urmeze dacă nu li s-a calculat corect.

Decizia de recalculare a pensiei este un document oficial care detaliază modul în care a fost calculată noua pensie. Este esențial să verificați cu atenție următoarele aspecte:

1. Datele personale: numele complet, Codul Numeric Personal (CNP), adresa de domiciliu și datele de contact să fie corecte și actualizate.

2. Stagiul de cotizare: Verificați dacă este corect și dacă include toate perioadele în care ați contribuit la sistemul de pensii.

3. Punctele de pensie: vorbim de cele contributive, cât și cele necontributive.

4. Cuantumul pensiei: Comparați-l cu pensia anterioară și asigurați-vă că înțelegeți diferențele.

5. Data de la care se aplică noua pensie.

Cum pot obține pensionarii adeverințele de la firmele dispărute? Bătrânii plătesc 2.800 de lei pentru un dosar cu adeverințe

Dacă în urma verificării identificați erori sau sunteți nemulțumit de rezultat, aveți dreptul să solicitați o revizuire. Cererea de revizuire se depune la casa de pensii în a cărei rază teritorială vă aflați, în termen de 30 de zile de la primirea deciziei și trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

1. Copia deciziei de recalculare

2. Acte doveditoare care să susțină motivele revizuirii 3. Orice alte documente relevante pentru cazul dumneavoastră, cum ar fi decizii judecătorești anterioare sau alte acte oficiale.

Casa de pensii va analiza cererea și documentele justificative și va emite o nouă decizie în termen de 30 de zile. 

Minerii pensionari din Maramureș, protest de amploare în Baia Mare. Oamenii sunt nemulțumiți de RECALCULAREA pensiilor - VIDEO