MENIU

Ce trebuie să știi despre dușurile dese. Nu te vei mai spăla după ce citești asta

O echipă de cercetători de la Universitatea din California dau avertizări că cei care fac duș în fiecare zi riscă să se îmbolnăvească grav. Prea multe îmbăieri îndepărtează secrețiile corporale esențiale în menținerea unui nivel de hidratare adecvat.

Pe fondul îndepărtării acestor uleiuri naturale apar iritaţiile, dermatitele, eczeme şi infecţiile la nivelul epidermei. Profesorul Stephen Shumack, de la Asociaţia Medicilor Dermatologi, spune că “trebuie să faci duş numai atunci când ai nevoie”.

“Abia în ultimii 50-60 de ani au apărut cabinele de duş şi căzile în casa fiecăruia. Până atunci omul nu simţea nevoia duşului zilnic. A devenit dependent de el în prezent din motive sociale. Nu tot corpul nostru e acoperit de glandele sudoripare, responsabile cu mirosul urât. Dacă ne spălăm doar în acele zone şi facem duş o dată la 3-4 zile, vom fi mai sănătoşi”, a declarat doctorul pentru The Sun.

Degresarea pielii ne face mai permeabili la bacterii şi virusuri, mai expuşi la iritaţii, reduce elasticitatea epidermei şi usucă straturile superioare ale acesteia. Folosirea excesivă a săpunului îndepărtează stratul protector de lipide de pe piele care are un puternic efect antimicrobial.

Mai multe articole despre:
piele duş imbaiere dermatite