MENIU

Ce trebuie să mănânci pentru a nu face diabet. Iată care sunt alimentele recomandate de medici

În conferința diabetologilor din Marea Britanie a fost publicat un ghid cu alimente care sunt bune și cele care trebuie evitate. Este o premieră deoarece, până acum, cei cu risc de a face diabet de tip 2 erau sfătuiți doar să slăbească.

O echipă de cercetători de la Universitatea Oxford și Diabetes UK, au publicat lista cu alimentele care te ajută să eviți dezvoltarea diabetului de tip 2. Aceștia spun că trebuie să consumi brânză, mere și iaurt și să reduci cantitatea de carne roșie și de cartofi pentru a preveni apariția diabetului.

De asemenea, specialiștii subliniază că acest nou ghid nu elimină regulile vechi, ci le completează. O persoană supraponderală are în continuare nevoie să slăbească și să facă mișcare. Totuși, experții atrag atenția că doar mâncând aceste alimente „bune” nu înseamnă că n-o să faci niciodată diabet de tip 2, ci că nu o să-l ajuți să se declanșeze.

Conform doctorulzilei.ro, atât fructele, în special merele, strugurii, afinele cât și lefumele cu frunze verzi, dar și lactatele cu conținut scăzut de grăsimi, în special iaurtul și brânza previne apariția diabetului.