MENIU

Ce trebuie să mănânci la micul dejun dacă vrei să slăbești

Când vine vorba de slăbit este foarte important ce mănânci seara, dar nici prima masă a zilei nu trebuie neglijată sau, și mai grav, exclusă. Un mic dejun potrivit scade apetitul și te menține activ în prima parte a zilei. 

Iată ce trebuie să mănânci la micul dejun dacă vrei să slăbești :

Iaurt

Iaurtul se găsește într-o mulțime de sortimente, dar cel mai bine este să alegi iaurtul simplu și să adaugi mai apoi, dacă dorești, fructe. Bogat în calciu, iaurtul ajută la eliminarea grăsimilor. În plus, îl poți servi aproape oriunde.

Cereale integrale și fibre

Întotdeuna când alegi produse care conțin cereale integrale, ai grijă ca acestea să conțină și fibre. Fibrele te ajută să te simți sătul și să consumi mai puține calorii. Poți alege câteva felii de pâine din cereale integrale, fulgi de ovăz, etc. Fulgii de ovăz consumați, cu trei ore înainte de antrenament, te ajută să arzi mai repede grăsimi pentru că nivelul insulinei nu crește rapid, ca în cazul carbohidraților rafinați.

Fructe

Dimineața este momentul ideal în care să consumi fructe. Un fruct consumat imediat ce te-ai trezit te poate feri de alegeri nesănătoase, mai încolo. Fructele conțin carbohidrați simpli care se transformă rapid în energie, iar cele care ajută cel mai mult, în procesul de slăbire, sunt fructele de pădure, în special zmeura.

Zmeura conține de două ori cantitatea de fibre pe care o conțin căpșunile. Cercetările au demonstrat că, în urma unui studiu, cei care au consumat 8 grame de fibre la fiecare 1.000 de calorii au slăbit 4,5 kilograme, într-un an.

Unt de arahide

Nucile, alunele și migdalele fac parte din alimentele care ajută cel mai mult în procesul de slăbire. Mănâncă o lingură sau două de unt de arahide, pe o felie de pâine din cereale integrale sau include alunele în bolul de cereale.

Ouă

Ouăle conțin proteine, nutrientul cel mai benefic în curele de slăbire pentru că au o digestie mai lentă.

Sursa: BZI.ro.