MENIU

Ce trebuie să faci, înainte și după plajă, să obții un bronz de lungă durată

<p>Ce trebuie să faci, &icirc;nainte și după plajă, să obții un bronz de lungă durată</p>

Trucuri pentru un bronz de lungă durată: Ce trebuie să faci înainte de plajă, la plajă și după, pentru a avea un bronz de nota 10. Regulile pe care trebuie să le urmezi sunt simple și te scutesc de neplăceri cum ar fi arsurile solare, cojirea pielii sau bronzul cu pete.

Înainte de plajă

1 Exfoliere. Pentru un bronz uniform și de durată, pielea are nevoie de o curățare în profunzime. Un gomaj delicat elimină stratul de celule moarte și netezește epiderma. E bine ca acest procedeu să fie făcut săptămânal, începând cu o lună înainte de concediu.

2 Epilare. Alege o metodă de lungă durată, care smulge firul de păr din rădăcină, astfel încât să nu fii nevoită să te epilezi imediat după ce începi să te bronzezi. Dacă pielea nu e bine hidratată, epilarea poate afecta aspectul bronzului, lăsând pete pe piele.

3 Hidratare. Razele soarelui usucă foarte mult pielea și grăbesc procesul de îmbătrânire. O hidratare corespunzătoare și progresivă ține departe aceste probleme, pentru că ajută pielea să îşi refacă în mod constant bariera protectoare. Aplică zilnic creme nutritive, dar care să se absoarbă repede în piele.

La plajă

Loțiunea protectoare trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a ajunge la plajă. În felul acesta, intră în piele și începe să acționeze exact atunci când tu ai ajuns pe malul mării. Ca să își facă bine treaba, factorul de protecție trebuie să se potrivească perfect tipului de piele: cu cât e mai deschisă și mai sensibilă, cu atât acesta trebuie să fie mai mare.

Crema trebuie reaplicată după fiecare oră petrecută la soare și de fiecare dată când ieși din apă. Umerii, decolteul, pomeții și coapsele sunt zonele care se bronzează cel mai repede, ba chiar sunt expuse arsurilor, așa că aplică un strat mai gros de cremă aici. Pentru protecție sporită a buzelor, nu uita să aplici un balsam special creat pentru expunerea la soare, cu rol protector. Respectă intervalul orar de expunere la soare indicat de medici (07.00-11.00 şi după ora 16.00) și vei fi ferită de arsuri, iritații și alte probleme ale pielii.

După plajă

1 Dușuri cu apă călduță. Apa caldă sau băile fierbinți sunt ultimele lucruri de care pielea ta, încălzită deja de razele soarelui, are nevoie. Fă dușuri scurte cu apă călduță, renunță la exfoliante în favoarea gelurilor-cremă, iar la finalul băii, în loc să te ștergi energic cu prosopul, tamponează ușor pielea, atât cât să elimini excesul de apă. Urmează hidratarea intensă.
2 Hidratare din plin. Chiar dacă ai folosit cremă, după plajă se întâmplă de multe ori să simți că pielea “te ține” și că e mai aspră decât înainte. Loțiunile after-sun vin în ajutorul tău, pentru că, pe lângă o bună hidratare, acestea calmează și au efect răcoritor, astfel încât senzația de disconfort va dispărea după doar câteva minute. În plus, multe dintre ele au și rol de fixare a bronzului.

Sursa: ziarulunirea.ro

Mai multe articole despre:
plajă bronz cremă de plajă