MENIU

Ce trebuie să facă spitalele care nu reuşesc să valideze cardurile de sănătate

<p>Rom&acirc;nii, păcăliţi de mesajele virale de pe internet. Cum şi-au distrus cardurile de sănătate</p>

Direcțiile de sănătate publică vor continua verificările în unitățile sanitare pentru implementarea sistemului informatic de funcționare a cardului național de sănătate.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății a cerut reprezentanților DSP și CNAS să verifice în teren, la furnizorii de servicii de sănătate, dacă există cititoare de card achiziționate, personal instruit pentru utilizarea acestora, dar și softurile necesare implementării sistemului.

"Reamintesc că, spitalele care întâmpină dificultăți în validarea serviciilor medicale prin card sunt obligate sムacorde consultații sau sムinterneze pacienții care prezintムcardul de săƒnăƒtate sau o adeverintムmedicală, până la remedierea sistemului”, a declarat ministrul Sănătății

Astăzi, reprezentanții DSP București au verificat 16 unități sanitare din Capitală (Spitalul Clinic Sf. Maria, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, SUUB, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, toate cele 3 Institute de pe platforma Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență M.S.Curie, Institutul Hociota, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic Th. Burghele, Spitalul Clinic Coltea, Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan, Spitalul Cinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala D. Teodorescu) .

În toate spitalele verificate cititoarele de carduri funcționau în parametrii normali (internări, externări, etc.) și există personal instruit.

Până în prezent, Ministerul Sănătăţii nu a fost sesizat cu privire la eventuale blocaje în unitățile sanitare din țară.