Ce trebuie să consumi cel mai des iarna. Te protejează împotriva infarctului şi atacului cerebral
Scorţişoara, apreciată în sezonul rece pentru aromatizarea băuturilor calde, precum şi a prăjiturilor, nu doar că ne trezeşte simţurile şi ne introduce în atmosfera sărbătorilor, dar are şi o serie de proprietăţi benefice pentru sănătate.
Datorita continutului valoros in antioxidanti, scortisoara este aliatul inimii, protejand de impotriva infarctului si atacului cerebral. Aroma scortisoarei are efect tonic asupra activitatii cerebrale, imbunatatind memoria si indepartand riscul instalarii bolilor neurodegenerative, conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, noteaza adevarul.ro.
In cadrul cercetarii, persoanele care au mestecat un fel de guma cu aroma de scortisoara au obtinut rezultate bune la testele de memorie. Scortisoara are, de asemenea, efect antitumoral. Studii pe soareci au aratat ca scortisoara reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical si colorectal.
Pentru ca ajuta la stimularea metabolismului si activeaza arderea grasimilor, scortisoara este un aliat de nadejde al persoanelor care vor sa slabeasca. Nutritionistii sugereaza ca pofta de dulce ar putea fi indeplinita cu ajutorul unei salate de fructe, de exemplu, pudrata cu scortisoara.
Scortisoara poate fi de mare ajutor si persoanelor predispuse la diabet. Studiile au aratat ca scortisoara poate tine piept diabetului de tip 2: echilibreaza glicemia, stimuland secretia de insulina si joaca un rol important in prevenirea diabetului. Testele au demonstrat o reglare a nivelului glicemiei dupa masa la pacientii care au consumat, intr-un interval de o luna, un gram de scortisoara pudra pe zi.
Sursă: BZI.ro