MENIU

Ce spune şeful MAE despre noul ambasador al SUA în România

Bogdan Aurescu

După doi ani în care SUA nu au avut un ambasador la Bucureşti, acum Casa Albă l-a nominalizat pe diplomatul Hans G. Klemm, fost ambasador al SUA în Timorul de Est, pentru a ocupa cea mai înaltă poziţie a diplomaţiei americane în România.

Diplomatul american Hans G. Klemm a fost nominalizat în funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Ministrul român de Extene, Bogdan Aurescu, a precizat pentru Realitatea TV că această nominalizare este foarte importantă în condiţiile în care România şi SUA au pe agenda de discuţii teme extrem de importante, în special de securitate.

"Mă bucur foarte mult mult că în sfârşit are loc această nominalizare după plecarea lui Gitenstein. Pe agenda dintre România şi SUA se află discuţii extrem de importante, mai ales de securitate. Sunt multe alte teme care ne interesează din punct de vedere regional", a explicat Aurescu.

Potrivit şefului diplomaţiei române, la Bucureşti se cunoştea această decizie a administraţiei Obama, dar s-a păstrat confidenţialitatea.

"Eu fiind diplomat de cariera nu pot decât să mă bucur. Noi ştiam de ceva vreme, numai că am păstrat confidenţialitatea, partea română şi-a dat deja acordul pe această numire. Urmează discuţii în contextul american, sper ca aceste audieri să aibă loc într-un timp cât mai scurt şi să sederuleze fără probleme", a mai spus Aurescu.

Practic, nominalizarea lui Hans G. Klemm trebuie să fie aprobată în Congresul american, înainte ca diplomatul să îşi preia mandatul la Bucureşti.

Aurescu a mai precizat că această nominalizare poate să fie un semnal politic de încurajare şi pentru investiţiile americane.

Mai multe articole despre:
ambasador SUA Bogdan Aurescu Hans G. Klemm