MENIU

Ce spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei după protestele de seara trecută care nu au respectat legea: "Mulțumim participanților" - Ce sancțiuni s-au aplicat

Proteste

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a vorbit în direct la Realitatea PLUS despre protestele de seara trecută. El susține că s-au aplicat amenzi organizatorilor pentru depășirea numărului maxim permis de persoane la o adunare publică în plină pandemie. Totuși, încă nu știe dacă senatoarea Diana Șoșoacă a fost amendată pentru faptul că nu a purtat mască.

"Au fost aplicate sancțiuni, e evident faptul că a fost încălcat numărul de persoane pentru adunări în contextul epidemiologic actual. Au fost amenzi pentru organizatori, nu facem o țintă din a sancționa cetățenii. Sancțiunile nu reprezintă o intimidare pentru libertatea de exprimare a oamenilor.
 
Nu au fost incidente, asta e foarte important. Mulțumim tuturor participanților deși nu e de dorit să avem adunări cu număr mare de participanți. S-au manifestat pașnic, au colaborat cu forțele de ordine", spune Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.
 
Întrebat dacă Diana Șoșoacă a fost amendată, purtătorul de cuvânt s-a eschivat:
 
"Pornim de la premisa că legea e pentru toată lumea, indiferent de statut. Nu am cunoștințe despre datele personale ale persoanelor care au fost sancționate. Vom comunica transparent, suntem o instituție care aplică legea", a declarat purtătorul de cuvânt la Realitatea PLUS.
Mai multe articole despre:
jandarmerie proteste diana sososaca