MENIU

Ce spune Marcel Ciolacu despre permisele deja suspendate în baza OUG antidrog? Cât timp vor sta șoferii fără permis?

Marcel Ciolacu a anunțat încă de luni modificarea OUG 84

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că ministerele Justiției și de Interne trebuie să găsească o soluție pentru în situația permisele deja suspendate în baza Ordonanței 84 privind refuzul contorului la consum de alcool sau de droguri. Șeful guvernului a precizat că executivul va modifica ordonanța, astfel încât să introducă perioada de 72 de ore de așteptare maximă pentru rezultatul testelor.

„Cred că e rostul MAI și Ministerului Justiției să găsească o soluție. Eu voi veni cu o modificare așa cum am anunțat la ordonanță, în maxim 72 de ore să fie răspunsul dat de la INML și în cazul în care statul român nu se încadrează va restitui după această perioadă permisul, urmând ca după rezultatele finale să pună în aplicare legea. Laboratoarele eu cred că este corect să rămână la INML. De aceea am avut ședința comună și am vorbit și cu dl ministru al Sănătății, care a informat o parte din presă, că avem un program deja semnat cu Banca Mondială de aproximativ 40 de milioane de euro pentru cele șase centre regionale și cele 22 sau 24 de zone din țară, astfel încât să putem acoperi eficient cu aparatură nouă”, a spus Ciolacu.

Ordonanța de Urgență nr. 84, adoptată de Guvernu pe 28 iunie și publicată în Monitorul Oficial, a introdus o reglementare care prevede că șoferii care refuză testarea rapidă antidrog rămân fără permis.

Măsură a generat reacții puternice în rândul populației și al specialiștilor, atât din cauza procentului semnificativ de teste cu rezultate greșite, cât și a perioadei foarte lungi de procesare a rezultatele testelor biologice.