MENIU

Ce spune Klaus Iohannis despre restricționarea circulației noaptea și carantinarea unor zone din București

Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în conferința de miercuri seară, că nu s-a luat în discuție varianta închiderii circulației pe timp de noapte. Nu circulația contribuie la răspândirea virusului, ci petrecerile, a spus Șeful statului. Despre varianta carantinării unor zone din București, Iohannis a spus că nu a fost luată în discuție.

”Măsurile care au fost luate au fost propuse de experţi din domeniu. Nu s-a discutat despre restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte. Eu nu cred că circulaţia pe timp de noapte răspândeşte pandemia, ci petrecerile care se fac pe timp de noapte. Nu putem să introducem în fiecare zi restricţii, trebuie să vedem care sunt efectele celor introduse deja, să aşteptăm o perioadă de cel puţin două săptămâni să vedem ce efecte au aceste restricţii", a răspuns Iohannis, fiind întrebat dacă ar trebui introdusă şi în țara noastră restricţia cu privire la circulaţia pe timp de noapte.

Șeful statului a reiterat că măsurile luate de autorități au singurul scop de a combate răspândirea coronavirusului și și-a exprimat regretul că încă există oameni care nu cred în existența virusului.

”Noi nu dorim să distrugem viața oamenilor, ci să luăm restricțiile necesare pentru a potoli extinderea pandemiei (...)

Persoanele care nu cred în nimic, în boli, în vaccinuri există peste tot. Nu este un număr mare și este regretabil că nu se lasă convinși de evidențe. E suficient să ne uităm ce se întâmplă în spitale, la Terapie Intensivă și la decese...”, a mai declarat Iohannis.

Întrebat despre posibilitatea ca unele zone din București să fie carantinate, așa cum a spus Prefectul, Șeful statului a răspuns că nu a auzit o astfel de propunere și, ca atare, nu o comentează.

Citește și: ”Premierul Ludovic Orban, anunțul momentului despre restricționarea circulației noaptea, la nivel național