MENIU

Ce spune Klaus Iohannis despre protocolul secret din decembrie 2016

Iohannis

Președintele Klaus Iohannis este convins că procurorul general Augustin Lazăr și directorul SRI, Eduard Hellvig, "nu au semnat ceva ilegal" și nu se așteaptă "la niciun fel de surpriză" în acest sens.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în legătură cu protocolul încheiat de SRI și Parchetul General, că având în vedere că a fost semnat de procurorul general Augustin Lazăr și de directorul Serviciului, Eduard Hellvig, are "toată încrederea în acești oameni" și nu crede "că au semnat ceva ilegal".

"Având în vedere că este un protocol semnat de procurorul general Lazăr şi de directorul Hellvig trebuie să vă spun că eu am toată încrederea în aceşti doi oameni şi nu cred că au semnat ceva ilegal, dar explicaţii foarte, foarte detaliate vor da juriştii, însă eu nu mă aştept la niciun fel de surprize.", a declarat președintele Klaus Iohannis, înaintea începerii ședinței Biroului Executiv al PNL vineri la Sibiu.

Parchetul General a anunțat, vineri, că protocolul secret încheiat cu 2016 cu SRI și-a încetat efectele pe 13 martie 2017.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații transmitea că acest protocol nu și-a făcut efectul niciun moment, timp de o lună, până la denunțare.

Mai multe articole despre:
protocol protocol secret