MENIU

Ce spune directorul INFP despre posibile replici ale cutremurului de joi dimineață: "Este un seism normal pentru Vrancea"

Cutremur in Vrancea

Constantin Ionescu, directorul INFP, a explicat faptul că nu sunt așteptate replici după cutremurul de 5,4 grade pe scara Richter ce a avut loc în zona Vrancea, joi dimineață.

"Este un seism normal pentru Vrancea. De obicei, la câțiva ani se produce un cutremur la magnitudinea între 5 și 6 pe zona respectivă", a declarat Constantin Ionescu, directorul INFP.

Întrebat ce durată a avut seismul, directorul INFP a răspuns că depinde de locul și de poziția în care este situat fiecare, înregistrările aparatelor fiind destul de mari. Fiecare persoană poate estima diferit, a conchis Constantin Ionescu. "Nu ne așteptăm la replici, seismele de genul acesta din Vrancea nu produc replici", a spus el. "E o zonă unde se produc cutremure în mod frecvent, nu e ceva nou. 5,3 e un cutremur moderat pentru Vrancea, cutremurele puternice pentru Vrancea sunt cele care produc pagube și au magnitudini de la 6,5 grade în sus", a precizat directorul INFP.

Mai multe articole despre:
cutremur vrancea