MENIU

Ce spune Avocatul Poporului despre posibilitatea ca angajatorii să ceară salariaților să se vaccineze

Renate Weber afirmă că niciun angajat nu poate fi condiționat de angajator să se vaccineze împotriva COVID-19 / Foto: Profi Media

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirmă că niciun angajat nu poate fi condiționat de angajator să se vaccineze împotriva COVID-19. Ea susține că ideea unui angajator de a le cere angajaților să se imunizeze sau să prezinte periodic teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 este "dincolo de lege".

"Aceasta este o cerinta care nu-si gaseste sub nicio forma suport in legislatia noastra actuala. Cata vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazata pe consimtamantul persoanei, a impune astfel de conditii este categoric, categoric nu ca excesiv, este dincolo de lege. Acum, intrebarea e cati dintre cei care sunt in astfel de situatii vor avea curajul sa-si dea angajatorii in judecata, pentru ca daca este un angajator privat, nici nu exista alta solutie", a declarat Renate Weber, duminica seara, la un post TV.

Ea a dat ca exemplul institutia Avocatului Poporului, unde personalul nu a fost obligat sa se vaccineze, singurii care s-au imunizat fiind cei care au dorit.
Weber a afirmat de asemenea ca institutia pe care ca o reprezinta a primit un numar mare de petitii din partea unor oameni care s-au plans ca, dupa o perioada de izolare din cauza COVID-19, au fost obligati de angajator sa prezinte un test negativ pentru SARS-CoV-2, facut pe banii angajatilor.