MENIU

Ce spune aspectul limbii despre sănătatea ta

Este limba ta normală – culoarea sau textura? Dacă nu, atunci trebuie să știi că schimbările vizibile pe limbă îți relevă indicii despre afecțiunile prezente în corp, dar care, se dezvoltă silențios și tu nu știi despre ele.

De fiecare dată când mergem la medic pentru orice problemă de sănătate primul lucru pe care ni-l spune este să-i arătăm limba și apoi începe celalalte proceduri. Acesta este unul dintre cele mai comune examene, dar multă lume nu știe că limba poate fi un indiciu al sănătății.

De asemenea, limba, organul de simț vital, nu doar ajută la identificarea gustului, ci este unul dintre indicatorii esențiali ai anumitor probleme de sănătate. Culoarea normală a limbii este roz, iar textura este ușor aspră.

Așadar, atunci când observi orice schimbare, cât de mică, a culorii și texturii limbii, atunci este bine să se facă un control înainte ca problema să se înrăutățească.

Iată care sunt problemele de sănătate pe care culoarea limbii și textura ni le dezvăluie

Colesterol crescut și probleme cardiovasculare

Dacă observi că anumite părți ale limbii au o culoare neobișnuit de închisă, trebuie să știi că nivelul colesterolului este ridicat și că există anumite probleme cardiovasculare.

 

Febră și deshidratare

Atunci când limba capătă o culoare gălbuie și rozul nu mai există, acesta este semnul că suferi de febră, deshidratare și probleme respiratorii!

 

Află ce spune aspectul limbii tale despre sănătatea ta AICI.

Mai multe articole despre:
sănătate limbă