MENIU

Ce semn apare pe fața unei femei care înșală

Femeile care înseala, greu de detectat

Femeile îi prind repede pe bărbații care calcă strâmb, este suficient să le privească chipul mai atent. Este mult mai greu, însă, ca femeile care înșeală să fie prinse de bărbați, potrivit unui studiu recent.

Oamenii de știință au dezvăluit că femeile pot să stabilească cu acuratețe dacă un bărbat este necredincios doar dacă se uită la fața lui, dar bărbații sunt mai puțin capabili să detecteze o femeie care înșeală.

Cercetătorii de la Universitatea Western Australia au făcut un studiu pe un grup de 1.500 de persoane: le-au arătat imagini cu 189 de adulți (101 bărbați și 88 de femei), întrebându-i mai întâi dacă cred că le-au fost infideli partenerilor.

Respondenții au fost rugați apoi să clasifice aceste fețe pe o scară de la 1 la 10, unde 1 înseamnă "nu este deloc probabil să fie infidel" și 10 este "foarte probabil" să joace pe "teren advers".

Rezultatul, publicat în revista Royal Society Open Science, a fost că "atât bărbații, cât și femeile au fost exacți în evaluarea bărbaților, dar nu și a femeilor". Cu alte cuvinte, femeile își ascund foarte bine tendința de a-și înșela partenerii.

Rezultatele au fost neașteptate pentru cercetători, potrivit AFP. Bărbații au reușit să vadă potențialii înșelători printre alți bărbați, dar chiar și atunci când alte femei judecau, femeile au scăpat aproape întodeana basma curată.

"Atât bărbatii, cat si femeile au arătat cu exactitate șanșele ca un bărbat să își înșele partenera, dar au greșit în privința femeilor. Prin urmare, percepția de infidelitate poate avea un corespondent doar în fețele masculine", au scris oamenii de stiint, conform CNA.com.

Mai multe articole despre:
semne că înşeală