MENIU

Ce secrete ascund ochii tăi. Persoanele cu ochii verzi sunt nehotărâte în dragoste

Culoarea ochilor este determinată în primul rând de cantitatea și de distribuția melaninei. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au considerat că nuanța ochilor poate dezvălui lucruri importante despre personalitate. 

Iată care sunt lucrurile prin care ochii ne dau de gol:

Ochii negri

Cei mai mulți oameni din lume, adică peste 55% din populația Globului, au ochii negri sau de un cafeniu închis. Această culoare se datorează unei caracteristici genetice dominante existente, mai ales la popoarele asiatice și africane. Nuanța cafeniu-închis a ochilor poate fi foarte intensă, caz în care ochii pot trece uneori drept negri, deși nu există ochi de culoare perfect neagră.

Personalitatea ochilor negri:

Maroul este o culoare puternică și bogată, asociată cu energiile pământului, creativitate, tenacitate și fertilitate. Ochii negri sau închiși la culoare sunt cei mai răspândiți în lume. Persoanele cu ochii negri sunt considerate a fi empatice, independente și de încredere. De asemenea, acestea sunt guvernate de dorințe sexuale puternice și sunt firi extrovertite. Ele tind să pună accentul pe armonie în relații și poziția în societate și mai puțin pe lucrurile materiale. Dezavantajele lor sunt vanitatea și ego-ul sensibil.

Ochii căprui

Culoarea acestor ochi este similară cu cea a ochilor „negri” sau maroniu-închis, doar că de obicei este ceva mai deschisă și cuprinde mai multe nuanțe de verde și de galben. Această colorație oculara se datorează unei concentrații mai mari de melanină pe marginea irisului. Culoarea ochilor poate varia în funcție de lumina, astfel încât poate căpăta când nuanțe arămii, când verzi, precum și multe tonuri de maroniu. Aproximativ 12% din populația lumii are această nuanța a ochilor.

Personalitatea ochilor căprui:

Persoanele cu ochi căprui sunt adesea descrise că fiind neînfricate și mereu gata să înfrunte provocările vieții. De obicei, ele sunt foarte atrăgătoare, dar abordează jocurile de seducție într-un mod neagresiv și mai degrabă indirect. La locul de muncă, persoanele cu ochii căprui sunt apte, dar uneori leneșe.

Ochii albaștri

Nuanța albastră a ochilor se datorează unei gene recesive, astfel că este mai puțin răspândită. Această culoare se formează ca urmare a unei lipse de pigment, iar nuanța albăstrie este, de fapt, generată de dispersia luminii în iris. Aproximativ 8% din populația lumii are ochii albaștri.

Personalitatea ochilor albaștri:

Nuanța albastră a ochilor este asociată cu cerul, energiile văzduhului și gândirea rațională. Persoanele cu ochi albaștri sunt considerate a fi fermecătoare și prietenoase. În plus, ele sunt foarte spontane, dispuse să încerce lucruri noi, și posedă o personalitate spirituală bine dezvoltată. Ele sunt mult mai perceptive decât persoanele cu ochii de alte nuanțe.

Ochii verzi

Această culoare este considerată a fi cea mai rară, fiind întâlnită la aproximativ 2% din populația lumii. Verdele se datorează prezenței pigmenților în cantități mici, dar ceva mai mare ca în cazul ochilor albaștri, și este îmbogățit de nuanțe galben-aurii, în special în jurul irisului.

Personalitatea ochilor verzi:

Verdele ochilor simbolizează carismă, inovație, tinerețe și vigoare fizică. Persoanele cu ochii verzi sunt descrise că fiind iubitoare de aventură și de toate plăcerile vieții. Sunt buni ascultători, descurcăreți în societate dar, în general, singuratici. Sunt amanți pasionali, dar și capricioși și nehotărâți în dragoste, deși în alte aspecte de viață sunt foarte bine orientați. Principalele lor defecte sunt încăpățânarea, firea manipulativă și gelozia.

Sursă: caplimpede.ro

Mai multe articole despre:
Iris ochi personalitate culoarea ochilor